Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині створено антирейдерський аграрний штаб

Вівторок, 15 серпня 2017 10:00
На Тернопільщині створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя в області.

Його метою є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв, надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень для подальшого притягнення винних осіб до відповідальності.

Штаб  очолив голова ОДА Степан Барна, а його заступниками по штабній роботі стали: перший заступник очільника облдержадміністрації Іван Крисак та начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов.

До слова – такі штаби діятимуть у всіх областях України.

Для забезпечення комплексного підходу в боротьбі з рейдерством до їх складу штабів входять представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, органів прокуратури, Держгеокадастру, а також аграрії та громадськість.

«Робота цих штабів повинна бути максимально доступною, прозорою та зрозумілою для людей. Окрім того, при центрах безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції формуються мобільні групи, які їздитимуть по селах і надаватимуть юридичну допомогу людям на місцях», - наголосила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ