Читайте нас в соціальних мережах

Люди не вірять у вину прокурора з Чорткова, або чому знову практикуються затримання «хабарників» заради статистики

Понеділок, 14 серпня 2017 16:08
22 березня цього року керівника Чортківської місцевої прокуратури, яка охоплює чотири райони, Олега Рекуша було затримано за начебто отримання неправомірної вигоди від підлеглого.

Факт цей набув широкого розголосу, осуду та дуже швидко забувся. До журналістів звернулися місцеві мешканці Чорткова з проханням пролити світло на деталі затримання, а особливо на підлеглого, який як виявилося, має тісну співпрацю із СБУ.

Про затримання можна легко дізнатися із публікацій у ЗМІ. Тоді в інформаційному просторі поширилася інформації з крикливими заголовками про хабарника, але ніхто не зацікавився особою жертви. Із власних джерел ми дізналися, що вказаний підлеглий, фігурує уже в кількох справах про гучні затримання хабарників.

Обставини затримання

Офіційну версію затримання ми дізналися із повідомлень прес-служб правових відомств, і  зрештою, обставини затримання викликають більше запитань, аніж дають відповідей.

Напередодні затримання, 14-18 березня, до прокуратури області приїхала перевірка, яка здійснювала контроль роботи через призму роботи місцевих прокуратур. Побувала перевірка і у Чорткові та надала висновки про дрібні порушення, які були усунуті на місці і не передбачали жодних покарань чи стягнень. Проте за версією підлеглого, а саме Романа Валерійовича Маржана, йому мало бути винесено дисциплінарне покарання і за його «скасування», Олег Рекуш ніби то вимагав 5 тисяч гривень.

Із тих самих власних джерел стало відомо, що затримання Олега Рекуша відбулося вранці 22 березня біля службового авто, просто на вулиці на очах у перехожих. Вже біля самого приміщення було пред’явлено ухвалу на обшук і розпочато слідчу дію. Обшукали кабінет керівника, його самого і кабінет його заступника. Коли нічого в результаті знайдено не було, працівники СБУ перешептались із своїм «колегою» Романом Маржаном та вирушили у приміщення для техпрацівника, де зберігалися засоби для прибирання, тощо. На шафі у цьому підсобному приміщенні було знайдено гроші, 25 купюр по 200 грн, тобто 5000 грн ніби то неправомірної вигоди. Отаке то «затримання на гарячому» у самісінькому службовому кабінеті.

В результаті Олегу Рекушу було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а потім скасовано і його.

«Запасні» гроші

Ще більше запитань у нас виникло після того, як 29 липня водій місцевої прокуратури, який прибирав у гаражі, виявив незвичну знахідку і повідомив про неї керівнику. У присутності слідчо-оперативної групи та понятих було оглянуто гроші, 5 тис. грн., які виглядали ідентично до тих, які знайшли у підсобному приміщенні при затриманні 22 березня. Було зареєстровано кримінальне провадження за фактом провокації підкупу. Тепер ця справа перебуває у відомстві управління Нацполіцїі Тернопільської області.

Імовірно, готуючись до «облави» гроші були залишені у кількох місцях, так би мовити, про запас.

Репутація підлеглого

Як нам стало відомо, Роман Маржан «співпрацює» з СБУ уже тривалий час. Так, у 2013 році він стає «випадковим» свідком затримання працівників управління по боротьбі з економічною злочинністю та податкової міліції. Перебуваючи в авто, яке прямувало з Чорткова до Тернополя, Маржан постійно спілкувався по телефону ніби то з кимось із знайомих, інформуючи «співрозмовників» на якій ділянці дороги вони перебувають. В результаті, трьох працівників було затримано, а Маржан процесуально виступає як свідок.

У 2015 році, працюючи тоді на посаді прокурора прокуратури у Чорткові, Маржан дав вказівку слідчому міліції «вирішити» справу водія, якого було затримано з вантажем без документів. Під час передачі коштів вказаним водієм, затримали слідчого, який у своїх показах вказав на прокурора Маржана. За цим фактом провели службове розслідування, яке встановило причетність прокурора і його було звільнено. Роман Валерійович із рішенням не погодився та поскаржився до адміністративного суду у Тернополі, де справу програв. Його апеляцію розглядали у Львові. Історія хабарництва все ж «переслідувала» Маржана і у нього судді ніби то вимагали «відкуп» за поновлення на роботі. Зрештою, за сумнівних обставин, коли чи то гроші були залишені у залі суду, чи то передані через когось із працівників – трьох суддів було затримано.

Навіть попри цей факт, Маржана рішенням апеляційного суду на роботі було поновлено. Обставини ж поновлення зумовили написання касаційної скарги від імені прокуратури області. У грудні буде 2 роки, як ця скарга розглядається і кінця цій справі поки не видно, а Маржан продовжує працювати.

Після фігурування Маржана у корупційних справах погіршилося і ставлення до нього з боку співробітників. Вони відверто побоюються, що можуть стати жертвами таких «викривальних затримань». Розділяють таку «тактику» і працівники інших правоохоронних і судових органів, які намагаються утримувати Маржана поза приміщеннями кабінетів, знаючи його «славу».

Справа, яка «дозрівала» чотири місяці

Найцікавішим і водночас найсумнівнішим фактом цієї ситуації є те, що «справа» на Олега Рекуша щодо неправомірної вигоди була заведена ще у листопаді 2016-го року. Чому вона так довго «дозрівала» - пояснення немає. Прочекавши цілих чотири місяці, працівники СБУ таки затримали керівника, проте за дуже сумнівних обставин.

Після затримання колективи підвідомчих Чортківській місцевій прокуратурі районів, а це Борщівський, Заліщицький та Гусятинського – написали відповідні звернення з проханням об’єктивного розслідування, зважаючи на особу заявника. Проте у відповідь отримали відписку і нічого більше.

Його підставили, кажуть люди

Зважаючи на резонанс, ми вирішили звернутися за характеристикою особи Олега Рекуша до людей, які не є його родичами чи підлеглими.

-  Після затримання у мене був просто шок, одразу виник сумнів, адже я знаю, що Олег Романович людина чесна, яка дорожить свою репутацією і роботою та ніколи би цим не легковажив. Взагалі вдумайтеся, 5 тисяч гривень! За ці гроші він мав «домовитися» з працівниками прокуратури області і Генеральної прокуратури, щоб його підлеглого не карали? За 5 тисяч? Розумна людина одразу тут відчує щось неладне. Не знаю чи це особиста неприязнь підлеглого, чи бажання гарної статистики у правоохоронних органів, покликаних боротись із корупцією, але однозначно його підставили, - переконаний громадський діяч, депутат обласної ради Іван Навольський.

-  Я вважаю що вибір «замовників» цього затримання впав не на ту людину. Олег Рекуш – це відповідальна людина, яка дотримується букви закону, добре керує відомством. Вони спробували підставити чесного чоловіка, якому немає що приховувати і я впевнений, що справа зрештою буде закрита. Але це черговий раз показує в якій країні ми живемо, де система може сама нищити своїх людей. Ми говоримо про боротьбу з корупцією, про чесних працівників правоохоронних органів, а потім кращих з них роблять злочинцями, - вважає колишній колега нині адвокат Микола Ковальчин.

Менш особистісними, але все ж показовими є і реакції людей на повідомлення у ЗМІ про затримання. У своїх коментарях читачі відверто вказували на те, що Роман Маржан є людиною сумнівною і його фігурування у справі має викликати питання. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+18 #186 Віталій 10.07.2018, 19:08
Я щиро радий, і тішуся з того , що не все так погано у наших душах, що ми ще не втрачені УКРАЇНЦІ!!!Неха й перемагає правда, яка би вона не була для усіх, але ПРАВДА!!!Слава УКРАЇНІ! Героям слава!!!
Скарга
+15 #185 Адвокат 10.07.2018, 17:36
Ольго Іванівно все правильно Вами написано
Скарга
+15 #184 Ольга Іванівна 10.07.2018, 17:24
Всю правду, що відбулось між ними знають тільки троє: Маржан Рекуш та Кобеля! Ніхто ніколи недізнається деталей! Я погоджуюсь, що необхідно це все припинити але усім і одразу! Нехай мій коментар буде останнім!
Скарга
+18 #183 Віталій 10.07.2018, 17:21
Ольго Іванівно, я звісно маю на увазі усіх жінок, я вже вам про це писав, А зараз в своєму коментарі просто згада дружину Рекуша, оскільки вів саме про нього розмову, Шановна Ольго Іванівно, любім Боже правду, ну погодьтеся зі мною, що Рекуш і Кобеля не порівнюються з ніякого ракурсу, коли Кобеля роками робив чудеса, то Рекуш за пару місяців ще навіть не встиг так натворити, щоб так його брудом поливати і порівнювати з Кобелею. Моя думка, це не до порівняння, Ну з Маржаном вони щось не поділили чи як там, а нам до цього що?Нехай розберуться відповідні органи. Кажіть, як знаєте, а я за ПРАВДУ!!! Дякую вам
Скарга
+17 #182 Адвокат 10.07.2018, 17:08
Припиніть писати цю гидоту!!!!!!! Дійсно, час і суди розставлять усі крапки над і! Я не пишу доброго та поганого про жодного героя цієї статті а лише прошу припинити писати це все тому що нідочого доброго воно не приведе!
Якщо згідні просто не пишіть! Дякую за розуміння!
Скарга
+12 #181 Віталій 10.07.2018, 17:06
Шановний поліціянте, мушу звернутися до вас так, бо не знаю вашого імені! Рішення я так думаю є, оскільки люди пішли з роботи, але чи воно правельне, чи ні судити не нам, є на то час і відповідні органи, і ніхто нам з вами не давав права на те щоб поливати брудом, обзивати то голубими, то ще якимось, коли воно не так, Вам би було , я так думаю теж неприємно, навіть яби вас теж в чомусь звинуватили б, щоб хтось лив на вас і вашу родину якись бруд.Для чого воно вам, я ніяк не можу зрозуміти? І ще заодне, хочу звернутися до Антона, уявіть собі що якась зовсім незнайома людина, яка не має ніякого відношення ні до вас , ні до справи так написала про вас, я думаю, що вам було би неприємно про це читати,.. Давайте будемо людьми насамперед, а хто винен нехай россуджують ті, хто має на це право, а не ми, Дякую усім, надіюсь на розуміння
Скарга
+8 #180 Ольга Іванівна 10.07.2018, 16:30
Віталію а інших жінок яких тут згадували і обливали брудом, наприклад сестру маржана та його мати вам не шкода?
Скарга
+12 #179 Віталій 10.07.2018, 16:21
І до поліціянта хочу звернутися, наперед прошу вибачення, Але мені здається , що поліціяки, як ви пишете мають трохи більше глузду і в токому багні копирсатися не хочуть.тому і не вступають з вами в діалог. Бутьде розумніші,і хтось перший закінчіть цю гидоту писати, бо дуже ріже вухо, тим більше якщо мова йде про людину, яка стала жертвою , тобто Рекуша О.Р., який дійсно порядний і сімя в нього чудова, тим більше дружина, яку ви чогось сюди чіпаєте(я в цьому переконався), бо я як і всі люди маю на це право. До моєї думки можете не прислухатись , бо це ваше право, Хочу бути справедливим і сказати про Кобелю цього не можу.Я дякую усім за увагу і прошу вибачення, якщо у моїх словах хтось відчув обіду
Скарга
+6 #178 Антон 10.07.2018, 15:58
боти зайняті, тому в захист підарів нічого не пишуть їх долбять в сраку їх куратори за те, що вони невстигають писати відбілюючі коментарі на підарастів рекуша та кобелю, тих виблюдків кончених. Вони не юристи вони проститутки які відсасували обласному начальству а їх потім викінули на смітник
Скарга
+13 #177 Толік 10.07.2018, 15:53
кобеля пияк!
Скарга
+3 #176 Поліціянт 10.07.2018, 15:49
Віталію скажіть ви погоджуєтесь із рішеннями КДКП (які оскаржувались і залишені в силі судами), що кобеля і рекуш хабарники?
Скарга
+11 #175 Віталій 10.07.2018, 15:47
В мене складається враження, що це пишуть двоє людей, тобто ведуть між собою діалог брудний. Хто кому нахамить більше, хто кого обізве більше, Невже вам так приємно, а зрештою, хаміть один одному, а не зачіпайте людей, з ними розберуться відповідні інстанції, тим більше чіпаєте невинних нівчому жінок, для чого воно вам? Ніяк не можу зрозуміти
Скарга
+2 #174 Поліціянт 10.07.2018, 15:44
А куди поділись писаки поліціяки які захищають голубого пилососа та його друга кобелю пияка підарка?!
Скарга
+7 #173 Едуард 10.07.2018, 15:36
Кобеля такий придурок тому що був напевне зачатий по пяні. Скотина ще та і дуже слизька сволоч
Скарга
+7 #172 Толік 10.07.2018, 14:03
Кобеля пияцюга, дуже довго зним бавились, його треба було вигнати з прокуратури ще 10 років тому і вберегти людей яким він наробив пагато шкоди. Застрелься придурок
Скарга
+6 #171 Нагірянка 10.07.2018, 12:32
Кобеля ти скотино віддай 80 баксів які ти позичив в моєї мами і граєш дурного не віддаєш небереш падло трубки
щоб ти здох пияк і уйобок кончений щоб в тебе хуй відхос
Скарга
0 #170 Григорій 10.07.2018, 12:28
А рекуш підарюга голубий яким чином квартиру отримав, чого замовчується це питання і за які заслуги він приватизував її? живе там з жінкою свинею
Скарга
+6 #169 Григорій 10.07.2018, 12:25
Кобеля підар, сестра даун мама проститутка!
Скарга
0 #168 Ольга Іванівна 10.07.2018, 12:19
Так тільки бачиш СБУ та маржана а те що тут рекушащий і кобеляка, верніше їхні боти, обливають брудом усіх хто їм просто не подобається то ти міша того не бачиш.
Скарга
+2 #167 Міша 10.07.2018, 12:08
В Маржана і СБушників в цьому і заключається робота,бо вони тільки і вміють людей брудом обливати,бо себе ж не видно,правда?та ке враження,що маржан в прокуратурі нічого не робить тільки плітками займається,за що отримує зарплату?ще й не одну,бо отримує ще й в СБУ зарплату за свої брудні справи.Класно прилаштувалася!
Скарга
+8 #166 Степан 10.07.2018, 11:08
Одні далбайоби позбирались тай пишуть всяку єрунду. Та йдіть блять щось робити сволочі
Скарга
+8 #165 Володимир 10.07.2018, 10:57
Купа вар"ятів, цілими днями одне і те саме. Вам не надоїло?
Скарга
+2 #164 Анатолій 10.07.2018, 00:58
Рекуш ти гандон разом з кобелею який тебе єбав починаючи з студентських років
Скарга
+2 #163 Суд 09.07.2018, 23:43
Вибачаюсь мається на увазі рекуш
Скарга
+4 #162 Суд 09.07.2018, 23:42
А що рекультивації також має квартиру службову приватизовану? Напевне всі квартири по одній схемі отримують тому рекуша так цікавить квартира яку отримав маржан! Одна схема одні порушення!
Скарга
+5 #161 Саша 09.07.2018, 23:23
Я реально не розумію пилососа чого тобі дураку нехватало - посада гроші сирзавод дівчинка ліля нє він ще хотів попилососити!
Скарга
+7 #160 Саша 09.07.2018, 22:51
В усіх тут якесь своє специфічне уявлення про справедливість! А хто пилососу і кабелі подає руку? Їх взагалі ніде не видно, поховались бо люди запитають за все що натворили!
Скарга
+5 #159 Саша 09.07.2018, 22:47
А як рекуш отримав свою службову квартиру в місті бучач по вул.Хвильового 2А та на якій підставі встиг приватизувати її? Решітки на вікна вчепив, кого боїшся пилосос?
Скарга
+4 #158 Ольга Іванівна 09.07.2018, 22:31
Рекуш і Кобеля два пройдисвіти, яких задокументували на хабарництві! Усі бо ти які лають як песики не навели жодних аргументів з приводу того що вони злочини не вчиняли а лише говорять що хтось сміття а хтось не такий як вони хочуть! В реку ша як у прокурора навіть небуло нюху щоб піти навипередження і не допустити документування хабарів які він з пийолою отримував! Наводите аргументи, рішення, факти да докази але, що наводити як король голий)) залишається тільки лити гімно!
Скарга
-4 #157 Ольга 09.07.2018, 22:17
Олег Романович, ви висококваліфіко ваний юрист і людина з великої букви і все у Вас буде добре,а ті хто вам це зробив за це все відповість,і на мою думку маржан юристом працювати ніколи більше не буде,бо він тільки вміє «стукачити»,а таких тільки декілька раз використовують, а потім викидають в сміття. І нехай він зачіпає і дружину,брата,с вата,чи підключає славнозвісного лікаря,якому самому потрібна допомога це все йому не допоможе,бо Маржан як був сміття так і ним залишиться і ніхто йому руки не подасть.В любих ситуаціях потрібно залишатись людиною,а не так маржанинка-твар инка!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ