Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині браконьєрів чекають нові приголомшливі штрафи

Середа, 26 липня 2017 18:35
Погана новина для браконьєрів, які знищували на Тернопільщині тварин: 25 липня в "Офіційному віснику України" опублікований спільний наказ Мінагрополітики та Мінприроди про введення нових штрафів за браконьєрство. В середньому вони збільшилися в чотири рази за всіма видами тварин.

Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачеві мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин.

Наприклад, браконьєрові необхідно буде компенсувати за незаконне добування або знищення лося – 80 тис. грн (було 20 тис. грн), оленя європейського – 60 тис. грн (було 15 тис. грн), лані – 40 тис. грн (було 10 тис. грн), козулі і муфлона – 32 тис. грн (було 8 тис. грн).

Також збільшені суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, бобра – 10 тис. грн (було 2600 грн) зайця-русака – 8 тис. грн (було 500 грн); бабака, куниці – 6 тис. грн (було 1500); лебедя – 4 тис. грн (було 1 тис. грн), галагаза, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів – 2 тис. грн (було 500 грн).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ