Читайте нас в соціальних мережах

Керівництво країни хоче, щоб в Тернопільській області з 17 залишилось лише 4 райони

Субота, 22 липня 2017 17:28
Під час візиту Володимира Гройсмана на Тернопільщину відбувся форум «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку». На заході торкнулися і питання зміни меж і кількості районів області.

Форум пройшов у рамках реалізації в Україні реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень. Заступник міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода наголосив на тому, що вже зовсім скоро на Тернопіллі може залишитись лише 4 замість існуючих 17 районів.

- За основу встановлення меж нових районів можуть стати уже створені госпітальні округи. Втім, карта новостворених районів Тернопільщини може виглядати й по іншому. В першу чергу для злиття пропонуватимуть райони, в яких територію району перекриває об’єднана територіальна громада або ж ОТГ займає територію двох районів, – підкреслив вископосадовець.

За його словами, реформа децентралізації, а разом з тим і втілення задумів щодо нового зонування меж районів планують втілити вже до жовтня 2020 року.

Втім, чи є в цьому сенс, запитують у соцмережах люди, адже навіть до райцентр мешканцям сіл зараз не так просто потрапити у справах, що ж буде, коли доведеться їхати за якоюсь довідкою за 80 і більше кілометрів?

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ