Читайте нас в соціальних мережах

Чорниця та гриби, які продають на ринках Тернопільщини - безпечні для вживання

Понеділок, 10 липня 2017 19:48
На ринках області уже з’явилися перші ягоди чорниці та грибів.

Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби запевняють що ці продукти харчування безпечні для вживання. Однак, ягоди та гриби потрібно придбавати на ринках, де є лабораторії ветсанекспертизи та проводяться відповідні дослідження.

«Пам’ятайте, що продукти харчування, які недобросовісні продавці реалізовують на стихійних ринках чи на несанкціонованих торгових місцях можуть містити підвищенний вміст радіонуклідів або вирощуватися на територіях, торгівля з яких заборонена», - повідомляють фахівці ГУ Держпродспоживслужби

Додамо, державними лабораторіями ветсанекспертизи на ринках м. Тернополя проведено 548 досліджень грибів промислового та дикоростучого походження загальною вагою 14,6 т; чорниці – 64 дослідження загальною вагою понад 6 т. Перевищень вмісту радіонуклідів не виявлено. Крім того, Тернопільською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини також проведено радіологічні дослідження 3-х проб чорниці з лісових угідь Дубенського району Рівненської області, Бродівського району Львівської області та Шумського району Тернопільської області. Вміст радіонуклідів цезію – до 300 Бк/кг при нормі не більше 500 бк/кг, а стронцію – до 8 Бк/кг при нормі до 50 Бк/кг.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар