Читайте нас в соціальних мережах

Проблема тернопільських патрульних – п’яні водії та неуважні батьки

Понеділок, 10 липня 2017 10:57
Правоохоронці розповіли про особливості своєї роботи. Зокрема найчастіше патрульним доводиться затримувати водіїв у стані алкогольного сп’яніння.

«Такі випадки фіксують кожного тижня, особливо багато їх на вихідних. Нам доводилося затримувати водія, рівень алкоголю в крові якого у 16 разів перевищував норми. Також серед таких «рекордсменів» був водій, якого п’ять разів штрафували за водіння у стані сп’яніння. Тобто не маючи прав, а лише тимчасовий талон, чоловік дозволяв собі  надалі порушувати закон та наражав на небезпеку себе та оточуючих», - зауважив т.в.о. начальника Управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління патрульної поліції Тернополя вважає, що на ситуацію можуть вплинути не лише штрафи та конфіскація водійський прав, але й більш радикальніші дії. Зокрема вже є законопроект, де йдеться про оплатне вилучення транспортного засобу.

Поки ж механізм дії цього законопроекту не напрацьований, наші правоохоронці проводять профілактичні бесіди з водіями, роздають інформаційні листівки тощо.

 Якою б ідеальною не була робота патрульних все ж слід пам’ятати, що ми несемо відповідальність за своє життя, а особливо за своїх неповнолітніх дітей. Нагадаємо минулого місяця Тернопіль сколихнула жахлива трагедія. На вулиці Лесі Українки водій автомобіля «Skodа» збив 3-річного хлопчика. Травми виявилися несумісними з життям. Дитина загинула у кареті швидкої допомоги. Щоправда водій опинився заручником ситуації, бо маля несподівано вискочило на дорогу а відтак зіткнення було неминучим.

 Подібний випадок трапився і у вересні 2016 року. Там 4-річний хлопчик кинувся під колеса вантажівки ЗІЛ. Дитина загинула на місці.

«Я щиро співчуваю батькам цих дітей. Для них це непоправне горе. Але водночас звертаюся до всіх з проханням уважніше слідкувати за своєю дитиною. Адже проїжджа частина не місце для ігор і кожна дитина повинна про це знати», - підсумовує т.в.о. начальника Управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ