Читайте нас в соціальних мережах

Коли мешканцям Тернопільщини почнуть збільшувати страховий стаж?

Вівторок, 27 червня 2017 13:39
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що початок збільшення зростання страхового стажу з 15 років до 25 років буде відбуватися так, як це передбачено урядовим законопроектом. Це означає, що мешканцям Тернопільщини слід чекати цих змін вже з 1 січня 2018 року.

За його словами, уряд розглядав рекомендації про перенесення початку збільшення страхового стажу з 2018 на 2020 рік. Однак за даними А.Реви, від Президента України на ім’я Прем’єр-міністра України надійшов офіційний лист, у якому йдеться про те, що Україні вдалося зняти категоричну вимогу МВФ про збільшення пенсійного віку. Відтак, базовий вік виходу на пенсію залишається незмінним за наявності достатнього стажу.

«Президент просив дати українцям більше часу, щоб підготуватися до введення норми про збільшення страхового стажу. Що запропонував уряд і що знайшло відображення у цьому законопроекті? Ми запропонували ввести новий вид адресної державної соціальної допомоги, який називається «тимчасова державна соціальна допомога непрацюючий особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не має права на пенсійну виплату», — підкреслив А.Рева.

За його словами, протягом трьох років людям, які мають не менше 15 років страхового стажу, але не мають 25 років стажу буде призначатися держсоцдопомога за їхніми доходами в розмірі прожиткового мінімуму і вона буде виплачуватися до моменту набуття такими особами права на пенсійну виплату. Він підкреслив, що всі рекомендації, які внесла Нацрада реформ, були враховані в урядовому законопроекті.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ