Читайте нас в соціальних мережах

Науковці Тернопільського університету спорудили теплицю-піраміду

П'ятниця, 23 червня 2017 11:07
Науковці Тернопільського національного економічного університету розробили дослідний зразок пірамідальної теплиці.

 

Як повідомили у прес-службі вузу, колектив кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування факультету аграрної економіки і менеджменту запропоновав низку нових варіантів використання ефекту пірамід для сушіння матеріалів, виготовлення органічних добрив, вирощування лісових насаджень, вирощування  пряних і зелених культур та декоративних рослин на балконах та терасах багатоквартирних будинків.

А нещодавно науковці кафедри розробили та виготовили дослідний зразок зручної в експлуатації пірамідальної теплиці з розкладними гранями.

«Максимальні енергетичні властивості проявляються у внутрішньому просторі піраміди на рівні від 1/3 до 2/3 її висоти, що було виявлено при вирощуванні лісових насаджень, розсади овочевих і ягідних культур», – йдеться в повідомленні.

Запропоновані конструкції пірамідальної теплиці можуть бути як стаціонарного, так і переносного типу. Науковці стверджують, що це такі споруди мають високі енергетичні властивості, що сприяють інтенсивному проходженню біологічних процесів у живій природі.

Цікаво, що орієнтація граней пірамідної теплиці повинна відповідати сторонам світу, оскільки незначні зміни її орієнтації нівелюють позитивний ефект.

Пірамідальна теплиця з розкладними гранями виготовлена без застосування металевих деталей, використання яких не попускається.

Досліди щодо впровадження в практичну діяльність наукових розробок кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування тривають.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ