Читайте нас в соціальних мережах

Ліфти «похилого віку»: значна частина ліфтів у Тернополі може впасти

Понеділок, 19 червня 2017 15:36
В управлінні житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради відбулася нарада керівників житлово-комунальних господарств, співвласників багатоквартирних будинків і підприємств, які обслуговують ліфтове господарство Тернополя.

Як наголосив начальник відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Тернопільській області Віктор Мовчан, питання ліфтів стало ще більш актуальним через те, що тепер відбувається процес передачі ліфтів із житлово-комунального господарства до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Це супроводжується певними проблемами, які стосуються як обслуговування ліфтів, так і заходів безпеки. На якість технічного стану ліфтів великий вплив має недостатній контроль їх власників за зберіганням устаткування, утриманням будівельної частини у справному стані, освітлення ліфтових установок, машинних приміщень і шахт ліфтів.

Зокрема, не проводиться технічне обслуговування і періодичний технічний огляд значної кількості ліфтів, що експлуатуються з простроченими термінами планово-попереджувальних ремонтів, повідомили в прес-службі Управління Держпраці у Тернопільській області.

Саме тому особливу увагу слід приділити отриманню дозволів від спеціалізованих організацій на роботи підвищеної небезпеки, робіт на висоті, газозварювальні роботи, навчання як керівників, так і працівників, неухильне дотримання нормативно-правових актів під час виконання робіт з технічного обслуговування та технічного огляду ліфтів.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ