Читайте нас в соціальних мережах

У міськлікарні № 2 за кілька годин після народження померло немовля, а родина звинувачує медиків у недбальстві

Неділя, 11 червня 2017 18:11
У Тернопільській міській лікарні №2 всього за кілька годин після народження померла щойно народжена Богданна .

Батьки переконані – це сталося через халатність лікарів, які одразу після смерті немовляти виривали «непотрібні» сторінки з медкартки на очах у рідних, щоб приховати своє професійне недбальство.

У подружжя Романа та Надії Грицишин після пологів у Перинатальному Центрі Тернопільської Міської Лікарні №2 померла донька. Батьки, які втратили немовля, переконані, що трагедія трапилася через халатність лікарів, та що їхню дитину можна було врятувати, якби вчасно зробили кесарів розтин.

У свою чергу, лікарі чомусь хаотично почали виривати сторінки у медкарті на очах у рідних. На думку людей, вони намагалися таким чином приховати професійне недбальство. Одразу після смерті медики стверджували, що  причиною смерті стала серцева патологія. Хоча, протягом дев’яти місяців вагітності жінки, жодних відхилень не було виявлено.

Ще у минулий вівторок, 6 червня, Надія здала всі аналізи, результати яких підтвердили – з дитиною все гаразд. Протягом вагітності жінка зробила більше 10 УЗД, в різних клініках, на яких не було виявлено жодних відхилень плоду. Це перша вагітність жінки.

«За направленням, у вівторок мене положили в Перинатальний Центр, бо того вимагали терміни - йшла 41 неділя моє вагітності і лікарі говорили, що треба родити,» - розповіла матрі покійного немовляти Надія.

Жінці запропонували застосувати ламінарії, для стимуляції пологів. «Спочатку я підписала відмову і наполягала на кесаревому ростині та згодом, мене таки вмовили і запевнили: «У понеділок поїдеш додому із здоровою дитинкою» - каже жінка.

Рідні Надії Грицишин розповідають, що 8 червня, близько 14:00, акушер-гінеколог Олеся Берегуляк розпочала введення ламінарії та їй завадила заввідділу Ірина Шмайка. «Вона влетіла, посадила мене на крісло і почала «оглядати», гірше, ніж корову, що в мене аж кров пішла». Згодом лікарі таки розпочали стимуляцію,» - з жахом пригадує Надія Грицишин.

Так як в жінки були сильні болі лікарі викликали анестезіолога Філімонова, аби ввести епідуральну анестезію, далі зі слів жінки: «Мені було дуже боляче, я крутилася і кричала, а він (Філімонов, авт.) скрутив мене і сказав: « Закрий рот, не скавули».

9 червня, близько 14:00 ще ненародженій дитині робили КТГ, а у жінки піднімався тиск. Породілля каже: « Я бачила, що щось не так, чула, як вони перешіптувались: «…без кесарового не обійдеться»». Після того Олеся Берегуляк вийшла на коридор і сказала Шмайці, що показники погані, на що та відповіла: «Леся, чого ти панікуєш. Вона сама вродить.» Я говорила, що погано себе почуваю. Мене боліло серце, давило у грудях, було важко дихати, та мені відповідали, що то все паніка, то нормально.»

Згодом жінка повідомила анестезіолога Філомонова про те, що її щось пече в середні, а у відповідь почула: «Я тобі в середину нічого не пхав, хіба то твій чоловік пхав. Шо ти мені голову крутиш.» Після чого лікар пішов, проігнорувавши скаргу жінки.

Після анестезії матка все ще не розширювалася. Ірина Шмайка знову почала стимулювати матку власноруч, після чого вийшли води коричневого кольору. Надія розповідає: «Я дуже злякалася, бо спочатку мені взагалі сказали, що води пропали і їх не було. Коли я ходила на УЗД – показники були ідеальними, а тут таке. Коли я запитала, чому такий колір, вона відповіла: « Закрий писок і роби своє діло. Менше коментарів.»

Протягом двох годин жінка наполягала на кесаревому ростині та лікарі й далі говорили, що немає показників для цього.

О 17-ій годині показники КТГ були невтішними. Серце немовля сповільнювалося. Тоді лікарі прийняли рішення кесарити жінку, бо матка далі не розширювалася, а стан дитини погіршувався. Та потрібен був дозвіл завідділенням Швайки, котра не підносила слухавку, а потім просила фото результатів КТГ, перш ніж почати операцію.  Не стримуючи сліз Надія говорить: « Я ж просила їх, благала. Чому вони не зробили цього раніше? Можливо, все б закінчилося добре.»

Жінку забрали в реанімацію та провели кесарів ростин. О 17:58 народилася дівчинка, з вагою 3, 200 кг та ростом 51 сантиметр – абсолютна норма для 41 тижня.

Роман батько померлої дитини розповідає: « Після того як жінку кесарили, дитинку одразу забрали до реанімації, коли я пришов, з нею все було гаразд та вже через пів години почала синіти. Її підключили до апарату штучного дихання і пояснили, що в легенях чомусь кров.»

Її підключили до апарату в критичному стані. Чоловіку не дозволили залишитися на ніч і він поїхав додому. 10 червня близько 6 ранку Романа повідомили, що стан дитина в критичному стані. Дівчинку охрестили і о 8:25 лікарі повідомили про смерть.

Мати породіллі Ольга розповідає: «Я стояла в коридорі і почула з кабінету голос нашого лікаря Берегуляк та сказала: « Історія в мене. Добре, я зараз», - після чого жінка почула, як рветься папір. Я зайшла і запитала, навіщо вона рвала, та відповіді не почула. Після того як лікар вийшла, я схопила сміттєвий мішок і побігла на вулицю, де була поліція. Там, ми разом знайшли сторінки з медкартки моє дочки. Що не треба вирвали та порвали. Через годину у лікарки з’явилася вже нова картка».

 Стосовно факту порушено кримінальне провадження та ведеться розслідування. 11 червня дитину направили до Психоневрологічної лікарні міста Тернопіль для проведення судмедекспертизи та встановлення причини смерті.

P. S.; Перед самою публікацією рідні надали довідку про смерть маленької Богданни Грицишин, де чітко вказано, що причиною смерті є зовсім не проблеми з серцем. 

19095842 1373062086105574 2004502028 o

 Любов Гурська

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+5 #100 Ксеня 21.06.2017, 00:19
Такі речі, як смерть дитини мають дійти до суду однозначно, оскільки людина має відповісти за свою халатність та бездіяльність, що призвело до таких наслідків.Коли ми ідемо в пологовий народжувати, то очікуєм принаймні додому вернутись з дитинкою здоровою та при наших лікарях хіба це завжди можливо? Я теж народжувала на Бамі і заплатила Кузмінчук гроші за те що вона мене і мою дитину скалічила і ще їй совісті бракнуло вимагати заплатити 1200 грн за вакуум? Просила щоб мене прокесерили , але де ж там пані невблаганна...і от мої пологи закінчились гіпоксією плоду і як наслідок неврологія незабарилась.А я з милості такої "доброї" лікарки отримала серйозні родові травми( вона навіть шийку матки не пошила добре так спішила додому)і на сьогоднішній день я зробила одночасно 2 операції.Ніколи в житті я не мала ненависті чи образи на людей, але коли ти кожен день думаєш чи буде твоя дитинка здорова і сама оббиваєш пороги лікарень, то ті пролиті мною сльози надаремно не будуть.Якщо жвнка і дитинка здорові були до пологів то хто ж має відповісти за їх скалічені долі? В процесі пологів лікар і акушер мають зробити все можливе і неможливе для породіллі та дитинки, а не витискати дитину з живота і при цьому тягнути вакуумом!!!!Нен авиджу таких коноваліа!А скарга то не в нашій країні- ти напишеш в міський чи обласний відділ ох.здоров'я, а вони скеровують скаргу на головного лікаря, а там рука руку миє..А папір все витримає, можна і рвати і викидати і писати все як треба...
Скарга
+2 #99 Панна 18.06.2017, 17:13
Можна взнати,що за передача?
Скарга
+1 #98 пацієнтка 17.06.2017, 20:51
Хочу подякувати І Н Шмайці,яка два рази мене кесарила.Перший раз ургентно врятувала сина,а другого сина оперувала з страшними болями в спині.Вона ледь приїхала на операцію в вихідний день.Дякую щиро ще раз за рішення,які вона приймала правильно і вчасно по відношенні до моєї ситуації.Дорогі батьки,які втратили донечку нехай ваше серце заспокоїться,бо нічого в світі не відбувається без
Волі Божої!винні понесуть гідне покарання !не думайте,що то все просто так сталося!Бажаю вам з часом народити ще здорових діточок ,все буде добре!вірте в добро і в Бога вірте!
Скарга
+1 #97 Пацієнтка 17.06.2017, 10:37
Насправді, ніхто крім лікарів не знає усієї правди, та і вони також до кінця не знають, бо лікарі - не Бог. Щирі співчуття родині дівчинки, зрозуміла і, мабуть, виправдана їх позиція, бо вони засліплені болем втрати і хочуть знайти причину. Важко мені добирати слова, щоб висловити свою думку... Але ми з вами не були там, НІХТО, щоб зараз так просто робити висновки, накидатися зі звинуваченнями на людей. В кожного своя історія. У мене, наприклад, історія важких пологів, які закінчилися КР, і теж на 41 тижні, в Шмайки. Але від початку до кінця я бачила і відчувала там повний контроль ситуації, співпереживання , допомогу. Та що там казати, вона власноруч тягали мене з ліжка на оглядове крісло, бо у мене була епідуральна анестезія. І вже пізніше, після пологів, відношення було абсолютно нормальне. Не знаю, може це випадок. Але здоров'ям своїм, і здоровою дитиною я завдячую саме їй.
Скарга
+3 #96 Я 17.06.2017, 02:33
Ну тут вже сам Бог знає хто кого підкупив!!
І не потрібно наклепів ні на чию сторону!
Незнаєте- не говоріть! Бо за слова так же відповідається як і за вчинки!
Давайте в пам"ять тієї дитинки залишимо ці безглузді коментарі!! Люди! Будьте мудрішими! Мороз поза спину читати , що тут пишеться!
Надіюся , що тут писатися нічого не буде до виголошення судмедекспертиз и! От тоді і можна впевнено говорити хто є винним! Поговорили-досить!
Ще раз прошу..будьте розумні і адекватні!!
Дякую за розуміння!
Скарга
+2 #95 Світлана 16.06.2017, 22:19
Померла дівчинка Богданна Грицишин!що характерно-перш ого чоловіка Ірини Шмайки,який помер в 33 роки,також звали Богдан Грицишин!страшн ий збіг обставин!мені дуже шкода рідних і близьких ,які поховали свою дитинку,але люди добрі не кляніть лікарці і її донці,бо то страшний гріх!Біймося Бога!Він Один знає правду,чи є вина лікарів?не судіть і не будете осудженні!навчі ться прощати один одному,бо і Бог нас всіх простив!страшно читати весь той бруд,який лється рікою!бідні люди!
Скарга
0 #94 ала 16.06.2017, 18:43
Співчуття рідним нехай Бог дасть вам терпіння. Люди добрі колиж буде справедливість ? Чому в нас коли люди боряться за правду їх ще в чомусь виноватять . Шановна пані з листочком виж вже ненапершому мітингу я вас в пресі бачила з плакатами як вас всюди хвватає ? Дійсно добре вам сказали де співчуття ? І що за дурні запитання? Як це яке мають право розголошувати вона мати яка втратила свою кровинку виб поставили себена її місце? Вашідітки живі здорові а її янголятко нанебі . Я також родила ну вже хватіт брехні там як до скотів ставляться а Олеся цедікар якому кажуть фіолетове вона все підтверджує немаючи своєї думки вона як лікар відстоювати повинна пацієнта що за дурня з її добротою . І всі вони беруть гроші я сама Берегуляк за родити дала 1000 і Шмайці 500 просто нізащо а як лежала ще до родів то теж Берегулляк дала 500 ніхто мені неповертав а ви ще захищаєте бо це подруга так же само як і вони небоїтесь гріха . А пані в білому добре сказала її мама там працює і над нею все відділення стояло то її дитинка жива а цю жінку одну залишили і навіть падіння в родзалі жах стріляти треба вот вам і мораль роблять що хочуть і без покарання одна мати повстала а таких багато . Успіхів вам боріться незалишайте це все нехай понесуть відповідальніст ь з те що накоїли.
Скарга
-3 #93 Свідок 16.06.2017, 18:22
Дівчата но навіщо ця брехня я також був вчора на телепередачі виж приийшли з листочками навіть незнаючи що сказати . Ніхто незвиновачував люди розказували свою історію що з ними сталось . Скажіть як можна було прийти випадковим породілям на захист лікарки і всі один одного знаючи і всі з начмедом як подруги .Скількиж вам заплатили ? А ніхто вас неназивав люди вам висказали свою думку а вашіж дівчата коректно вели себе хто ще хіхотав . Яб хотів побачити щоб ви робили якби вашого янголятка нестало щооб ви робили . За халатність є стаття івони всеодно понесуть відповідальніст ь а ви лиш самі себе позорите . Для чого цю виставу робити влюдей горе а ви просто насміхаєтесь . Бо ви подруги лікарів . Люди всеодно правду невтаїти і тут просто пишуть на захист одніі тіж як несоромно ссхаменіться.
Скарга
+3 #92 Таня 16.06.2017, 15:47
Я одна з пацієнток Берегуляк,була вчора на передачі,нажаль , чи на добро мені не вистачило часу,щоб подякувати їй за її доброту,людяніс ть,щирість,проф есійність,за свого синочка, і за той важкий шлях,який Вона зі мною пройшла.Коли в мене була загроза викидня і я була від Тернополя за 100 км, я посеред ночі їй подзвонила і вона всю дорогу була зі мною на звязку,пережива ла,допомагала морально.Скажіт ь який лікар ще б так поступив? Так до кінця щей і не зрозуміла, в чому все таки Олесі Олександрівни вина...Вона свою роботу зробила,дитинка народилась жива,дихала ще цілу ніч,чому претендзії до неї?
Стосовно передачі це був жах,ми прийшли захистити свого лікаря,ми мали на це повне право,в кожного з нас була історія,але дивлячись на цих людей ,які кричали в нашу сторону різні образи,недослух авши людину, кричали :"Ти хоть би поспівчувала"," Та шо там балакати їх купили","Розстр іляти по одній як сук",говорила та пані, в якої дзвонив телефон,говорит и не хотілось нічого,не могла і було боляче слухати такі образи в сторону Олесі Олександрівни.Д ійсно,підтримаю попереднього коментатора,я також не розумію для чого прийшла вся та публіка від сторони потерпілої,їм було байдуже,сиділи дівчата хіхікали,це тільки горе батьків,я також їм дуже співчуваю,повір те мені,я не прийшла на передачу як ворог,я не йшла проти них,я прийшла розказати свою історію про Олесю Олександрівну, а нас просто облили брудом так само як і її..
Я щиро вірю , що в Олесі Олександрівни все буде добре,Бог добрий і справедливий!Ба тькам бажаю швидше одужати від такої важкої втрати!!!
Скарга
+4 #91 Віра 16.06.2017, 14:53
Бачила вчорашню передачу...хочу вам сказати що ..я навіть незнаю що сказати!
Так в батьків горе!! Але нікому замітила крім матері і батька ну і мами породілі важко зовсім не було! Вони тільки чекали щоб викрикнути якісь беззмістовні твердження на рахунок лікарів! Для чого вони там були? Хто вони? Пацієнтки, постраждалі?!!? !! Вони не коректно вели себе! Виключила телевізор!
Шановна телекомпаніє!! Підготовлюйте спочатку людей до прямого ефіру..і розкажіть їм що потрібно виключати телефони і вислуховувати думку іншого!! Це вам не базар де ви за сметану торгуєтесь!!
Скарга
0 #90 Олена 16.06.2017, 14:02
Доброго дня! Я журналіст проекту "Говорить Україна", ми зацікавились історією яка трапилася в цій лікарні. Якщо у вас є будь-яка інформація з приводу данного лікаря, або ви є потерпілою - зв'яжіться будь-ласка зі мною (067) 507 26 45 Олена.
Скарга
+5 #89 Олександра 16.06.2017, 11:49
Перш за все, хочу висловити співчуття матері. Я її прекрасно розумію, але це непривід говорити що лікарі є некомпетентні у своїй роботі. Є безліч випадків, коли від них нічого не залежить. Потрібно розуміти, що є протоколи яких потрібно дотримуватися. Кесарське теж непроста процедура. От, уявіть собі. Лікарі зробили кесарське, яке себе невиправданого, і що тоді. Лікар знову винний?! Сприводу емоцій, це ясна річ, підчас пологів будь хто може не витримати, і висловитись трішки грубо. Адже це стрес, як для майбутньої матері, так і для лікарів, які приймають пологи. Лікарня, родом це не місце відпочинку чи спа. І тут за тобою незобовязані бігати на ципочках і підтакувати як прислуга. Закордонному, все просто плати ( у США від 10-15 тис.) Два дні і додому. А у нас, безкоштовно тай ще хочете з комфортом. Якщо невлаштовує Україна, їдьте за кордон народжувати з комфортом. Хоча там теж небудуть з вами сюсюкатись.
Скарга
-3 #88 юляшка 16.06.2017, 11:05
Може Шмайка і хороший спеціаліст , але їй ніхто не давав права так розмовляти з жінками ! Характер характером , треба фільтрувати свої емоції !
Скарга
+2 #87 пацієнтка 16.06.2017, 00:21
особисто я народжувала в цій лікарні 2 рази в Білієне Людмили Романівної кесером теж дві дівчинки прекрасна людина ця лікарка і спеціаліст прекрасний і душа в неї як в Ангела до людей відноситься прекрасно коли приходила до мене в палату завжди казала як ти Надійка а якщо немала часу то зателефонувала і запитала як я почуваюся прекрасна людина і моя коліжанка теж в неї народила 4 дівчинки 3 сама а 4 кесером а після родів мене вела Олеся Олександрівна я б не сказала про цю людину нічого поганого теж дуже добрий спеціалт так що неиа що на неї наговорювати а за Ірину Несторівну чула ще в лікарні про її відносини до жінок але і багато гарних відгуків теж бо з нашого села багато жінок народжувало і усі діти здорові дитинки дуже шкода бо це велика втрата для батьків особливо матері прийміть мої співчуття а Ірині Несторівні най Бог буде суддя і якщо це правда їй нема що робити в цій лікарні.
Скарга
-2 #86 Люда 15.06.2017, 17:37
А ще тут фігурує прізвище анестезіолога Філімонова чи як там правильно!чому про нього забуваєте в цій історії!також хамство вищої марки!як можна до жінки так говорити?що вони собі дозволяють?це нормально лікарю так розмовляти з пацієнтами?соро м і горе таким лікарям!еліта нації!ГАНЬБА!
Скарга
+2 #85 Панна 15.06.2017, 17:27
Я працюю в 2 міській лікарні і неодноразово була на пологах із лікарем І.Н.Шмайкою.з чистою совістю можу написати,що більшість із коментарів просто наклеп на лікаря,це емоції,які нічим не підтверджені.ск ільки людей,стільки думок.в стресовій ситуації (а пологи-це величезний стрес для жінок і родичів) навіть звичайний голос здається громовим і грізним.І.Н.Шма йка професіонал,яки х дуже мало,не одній врятувала життя.не забувайте,що всі люди різні за характером і по- різному сприймають оточення.жоден лікар не бажає пацієнту поганого,але вони не всесильні.і повірте, ми також турбуємося про ваш стан і здоров'я.і дуже прикро зараз читати ці коменти.пишу не для того,щоб захистити лікаря,а щоб підтримати,тому що людина щиро переживає.всім бажаю миру і злагоди,а сім'ї Грицишин співчуваю.
Скарга
0 #84 Інна 14.06.2017, 15:19
Тому всі і бояться Шмайку, що слухають страшилки від інших і накручують себе наперед. Сама народжувала в неї двічі- чудовий спеціаліст, добра жінка, у всьому в неї порядок. Не завжди розуміла, будучи в пологовому, чому потрібно робити як вона каже, але згодом розуміла, що саме так і треба було діяти! Цілком довіряю Ірині Несторівні і завдячую їй двома здоровими дітками і прекрасним самопочуттям після пологів (кесарських - спершу ургентних, потім планових)!!!
Люди, будьте розумними, адекватно оцінити ситуацію можуть лише спеціалісти! Не обливайте брудом, не кляніть!!! Ваші страшні слова можуть повернутись до вас...
Скарга
+5 #83 акушер 14.06.2017, 14:04
Найщиріші співчуття для батьків . З цими людьми особисто знайома пані Надія знаходилася у нас у відділі тому мовчати важко це чуйна, весела , людина душа весь персонал співчуває сімї у їхній трагедії таку втрату важко пережити вони так чекали цього янголятка . І тому знаючи історію цієї жінки важко закривати очі їм дійсно потрібна підтримка матерів які також пострадали від халатності лікарів тому важаю запотрібне без дозволу батьків залишити телефон пані Надії 0967578884 Шановні матері підтримайте їх у їхній справедливості халатність має бути покарана . Співчуття і терпіння
Скарга
+4 #82 Пацієнтка 14.06.2017, 10:26
Особисто знаю Олесю Олександрівну бо життя заставило пройти великий шлях лікування до бажаної вагітності!
Скажу так, такої підтримки ні від єдиноголікаря я не получала! Крім того, щоб бути хорошим лікарем, треба ще і бути хорошим психологом! Це поєдналося в одній людині! Так, всім не вгодиш і для всіх добрим не будеш!
І дорогі наші, як би ви чули тиск з боку завідуючого рвати листки з історії, думаю, що робили так само! І не говоріть, що ні!!
Олеся Олександрівна ж від початку настоювала на кесарському розтині..самі ж читаємо! Її не дали дозволу!! Що ж вона мала, на вулиці кесерити?!
Сімю жаль до сліз, бо дитинку втратити це напевне найгірша біль! За це відповість той, хто надавав накази !!!
Олесю яолександрівно, якщо ви це читаєте, є люди які вас дуже поважають і люблять! І їх більше ніж тих, які засуджують!
Я помолюсь за вашу доброту! Хай Вам Бог помагає у Вашій не легкій справі!
Скарга
0 #81 Людмила 14.06.2017, 10:10
Я теж народжувала в другій міській і постраждала від рук
Шмайко і "професор" Бойчук. Це були перші пологи з вагою 4:200 і дитина обмотана три рази пуповиною. При безводному періоді 41годину я не отримала жодної допомоги. За перші сутки до мене взагалі ніхто не зайшов не зважаючи на благання мене і моїх рідних. Лише на другі сутки коли мої рідні наробили шуму Шмайко заставляла підписати згоду на ламінарії. Коли я відмовилась Шмайко брала забарки мою маму,а Бойчук сказала:"Або буде по моєю, а ні забирайся геть", не зважаючи на те що я була вже не респектабельною . Лише на треті чутки черговий лікар і анестезіолог без їх згоди ввели мені анестезії бо благала про допомогу абабо щоб добили мене. При температурі 40 і високому тиску мене прокесерили. З дитиною великі проблеми на даний час. А сліди замели. Лише Коптюх з них гідна носити білий халат. Я їй завдячую за її добре серце. Там жах що твориться і які муки потрібно перенести. А гроші беруть страшні,там всі взаємопов'язані . Лише пару хороших спеціалістів. Скільки ще потрібно материнських сліз щоб вони понесли відповідальніст ь. Мої співчуття подружжю, кріпіться. ..
Скарга
0 #80 Khrystyna 14.06.2017, 09:08
Знаю Олесю Олександрівну осрбисто,народж ували в неї синочка.....буд у вдячна їй,вона і справді фахівець своєї справи.... Пологи були тяжкі,але вона молодець....Доп омагала як могла....Зверта юсь і тепер до неї....Задоволе на....
Скарга
-1 #79 ginikolog 14.06.2017, 08:27
Співчуття рідним. Таке горе забрало маленьке янголятко. На доний час в лікарнях дуже великий беспорядок всюди на першому місці гроші а де людська гідність. Я теж лікар тому можу сказати що УЗД на доний час роблять дуже часто вагітним томущо лікарі себе страхують раз в 2 тижня повинні проходити узд тому і недивно шо у породілі є всі підстави звинувачувати лікарів у халатності. Так з майбутніми мамами неповодяться поперше , якщо нема що приховувати з історії листки невириваються . Для чого було мучити жінку якщо матка у жінки при таких стимуляціях невідкривалась .Жах чомуж тоді приймати клятву якщо ти підвладний комусь і неможеш прийняти сам рішення .А Ірина Несторівна Шмайка це лікар з психічними розладами її всі бояться має велику кришу їй немісце в пологовому будинку , вона вже своє відпрацювала алеж як від такого копита можна піти . Дорогі жінки які колись пострадали від рук Шмайки прошу вас зберіться допоможіть батькам які боряться за справедливість бачучи що ця історія набирає великого розголосу по всіх змі , батьки доведуть цю справу до кінця , але підтримка і свідки їм теж потрібна томущо боряться протів корупції з боку Шмайки нераз вона відкупилась . Тому якщо четають коментарі хтось з рідних Богданки нехай напишуть координати як звязатись щоб їм допомагали . Тримайтесь кріпіться нехай Бог допоможе Вам багато сил потрібно шоб добитись справедливості
Скарга
+3 #78 оксана 14.06.2017, 00:10
Шмайка це су#чара такаж як і її побратимка на суворова начмед.дві ку#ви яких треба роздерти живцем привселюдно
Мої співчуття.
Скарга
+2 #77 Ірина 13.06.2017, 22:56
Таким горе-лікарям не місце в медичних закладах!!!
Жах збирає, якщо так звертаються до жінок в пологах.
Чула неодноразово так би мовити страшилки про Шмайку. А вона таки в житті дуже страшна, і по своїй формі (вигляд) і по суті!!!
Нехай винні будуть покарані! Геть таких лікарів!
Скарга
0 #76 юляшка 13.06.2017, 22:06
Лікар який приймає бути агресивний по відношенню до вагітної жінки ! Тому настрій не потрібно прив'язувати до неадекватності ! Не треба Шмайку захищати ! Вже роками єінки скаржаться на неї!
Скарга
-1 #75 Галина 13.06.2017, 20:56
Жах!! чому жiнки таке допускають?та судити их всiх! Якщо б домене так лiкар ставився то давно б звiдти утекла,жаль дитини...надiюс ь ту тварюку виженуть
Скарга
+4 #74 mamysa 13.06.2017, 18:49
Шановні жінки, я просто в шоці про ваші відгуки на адресу Шмайки ІН , в неї я народжувпла 3-х своїх діточок і рекомендувала всім друзям і знайомим, всі цілком задоволена її профезіоналізмо м і відповідальним ставленням до своїх обовязків) Так можливо були і некоректні вирази, але задумайтеся самі чи завжди ви на роботі такі привітні і усміхнені(білі і пушисті як говориться) коли у вас якісь не гаразди. Іще хочу сказати не судіть нікого, кожен буде відповідати за свої вчинки сам перед основним судею Богом)Мої щирі співчуття сімї )
Скарга
+7 #73 гість 13.06.2017, 18:40
а чому при нормальному перебігу вагітності і без відхилень робили 10 УЗД??? я робила 4 рази, останній перед пологами. а 10 для чого? щось тут недоговорюють. якщо все ок стільки обстежень не треба.
Скарга
+1 #72 мала 13.06.2017, 18:28
в кожного свій досвід. я шиайці вдячна що не стимулювала пологи на 41 тижні а лише спостерігала. народила сама без жодних втручань і маніпуляцій. здорові і я і малеча. народжувала в чергового лікаря, ні з ким не домовлялася. знаю не з фільмів чи казок що потрібно слухати лікаря і чітко робити що кажуть. перші пологи були в рази важкими за другі, хоча дитина була більша, понад 4кг. всім легких пологів, здоров'я діточкам, а подружжю що втратило свою лялю терпіння, сил і побажання невдовзі відчути щастя батьківства.
Скарга
+3 #71 юляшка 13.06.2017, 18:07
Шмайка це взагалі не адекватний лікар !
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ