Читайте нас в соціальних мережах

На Дальньому пляжі знову зловили працівників спортбази за браконьєрством з кілометровими сітками та сотнями риб (фото)

Субота, 27 травня 2017 07:42
Троє працівників спортивної бази «Буревісник» займалися браконьєрством поблизу Дальнього пляжу Тернополя.

Громадські активісти виявили у них 1500 метрів сітки та майже сотню зловлених рибин у нерестовий період.

В ніч з 24 на 25 травня на гарячому громадські активісти громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» спільно з місцевими рибалками піймали трьох чоловіків. Вони на Тернопільському ставі, а саме на території дальнього пляжу, неподалік веслувальної бази, розкинули сітки та рибалили.

Браконьєри намагалися втекти та сховатися у приміщенні бази. Пізніше пробували домовитися. Проте активісти викликали слідчо-оперативну групу, патрульних й представників муніципальної поліції.

94 лящі, 1 судак, 2 плітки, окунь та рак - уся ця здобич потрапила у сітки браконьєрів Тернополя в нерестовий період. Під час огляду приміщення бази, правоохоронці вилучили 15 сіток, більшість з яких ручної роботи, лебідку, биту, гаки для пошуку сіток, шнурки та інше обладнання для незаконної риболовлі. Основна знахідка активістів - це дороговартісна риба. Вартість згідно такс в ПЗФ ляща сьогодні 301 гривня за штуку, а судак вартує 903 гривень. Більшість рибин були з ікрою. Розмір шкоди заподіяної порушенням законодавства про природо заповідний фонд внаслідок незаконного добування об'єктів тваринного світу склав 32000 гривень. Правоохоронці встановили особи браконьєрів - двоє з них - це працівники веслувальної бази «Буревісник». Директор закладу запевнив, що уже готується наказ про їхнє звільнення.

За даним фактом внесені відомості в ЄРДЕР за ч.1 ст.249 КК України.

«На нашу думку це було промислове, систематичне браконьєрство. Важко уявити скільки їхній браконьєрський колектив незаконно виловив риби з Тернопільського озера,» - прокоментував ситуацію директор громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля». Андрій Обєщик.

Нагадаємо, на початку березня 2016 року більше семи кілометрів сіток виявили активісти громадської організації «Скеля» у приміщеннях рятувальників на дальньому пляжі. Кілька неводів порушники тільки витягли з води разом із десятками кілограм риби.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ