Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі молоді націоналісти відтворили одразу три історичних доби - Київська Русь, Козацтво, УПА (фоторепортаж)

Середа, 24 травня 2017 10:58
До Дня Героїв, члени тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Сокіл» представили військово-історичну реконструкцію подій трьох епох: Київська Русь, Доба Козацтва, Доба УПА.

Також молоді націоналісти представили сучасну техніку веденню бою.

На концерті до Дня Героїв, молодь організації «Сокіл» виступили із військово-історичною реконструкцією трьох епох:

Перша – це часи воїнів УПА. Як приклад участі у реконструкції цієї епохи і цих подій.

Друга епоха – це козацтво, часи Запорізької Січі.

Третя епоха – це часи Київської Русі. А точніше, реконструкція Галицько-Волинського Князівства і подій, які відбувались на Галичині, в ХІІ-ХІV століттях.

Аніматори показали традиційний одяг тих часів, бої на мечах та шаблях.

«День Героїв дуже важливе для нас свято і ми хочемо, аби в Тернополі воно ставало тільки кращим, тому вирішили наповнити його історичним моментом, таким чином вирізнити серед інших свят, - розповів керівник навчально-методичного центру, депутат обласної ради та один із організаторів історичного відтворювання Богдан Бутковський. - Для мене, як для учасника війни, історика та патріота нашої країни, важливо щоб це свято вийшло на новий рівень. Українська історія - це драйв, звитяги, перемоги, тому її потрібно любити та шанувати. Я хотів би створити у Тернополі щось, на кшталт, історичного парку. Це гарантовано додасть окраси нашому, і без того, туристичному місту. Також планую організовувати до Дня Героїв квестові ігри з історичними завданнями у  школах.»

Любов Гурська

 

Додати коментар