Читайте нас в соціальних мережах

Ще одна церковна громада на Тернопіллі перейшла від московських попів у Київський патріархат

Середа, 17 травня 2017 10:45
Громада села Кинахівці Збаразького району Тернопілля проголосувала за перехід з єпархії УПЦ МП до Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату.

Парафіяльні збори відбулися ще 4 березня, проте лише віднедавна набули чинності. Адже 15 травня Тернопільська облдержадміністрація зареєструвала зміни до статуту релігійної громади «Парафія Святих Апостолів Петра і Павла с.Кинахівці».

Про це у соціальній мережі повідомляє Валерій Рамский

«Громада УПЦ с.Кинахівці, на парафіяльних зборах 4 березня прийняла рішення про зміну канонічної і організаційної підлеглості від Московського до Київського Патріархату. При цьому, уповноважені особи, яких обрали на зборах представляти інтереси парафіян в органах державної влади, відразу заявили, що будуть діяти лише у правовому полі (як бачимо - вони своє слово додержали).

І ось через два «з лишнім» місяці, парафіяни с.Кинахівці таки дочекалась розпорядження голови облдержадміністрації, про внесення змін до статуту релігійної громади, згідно якого відтепер релігійна громада матиме назву – «Парафія Святих Апостолів Петра і Павла с.Кинахівці» Тернопільської єпархії Київського Патріархату.

Зазначу, що попередній церковний староста навідріз відмовився віддавати ключі від церкви. Але це вірян не зупинило. На радощах, що нарешті можна помолитись рідною українською мовою, вони «знесли» двері які заважали їм увійти в храм.

Були запрошені 5 священників Київського Патріархату на чолі із благочинним Вишнівецького Благочиння о. Святославом, які здійснили молебень у стінах рідного храму.

Парафіяни настільки були зворушенні цією подією, що ще довго не розходились по домівках, а дехто взагалі не міг повірити, що це взагалі відбулось», - йдеться у повідомленні.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ