Читайте нас в соціальних мережах

Скільки у Тернополі коштуватиме відсвяткувати "Випускний-2017"?

Понеділок, 08 травня 2017 13:42
Цьогорічне святкування випускного вечора влетить у копієчку тернопільським сім’ям. Ціни в середньому зросли на 10-15%. Головна причина – подорожчання ресторанного обслуговування.

"Кейтерінг коштуватиме в середньому від 300 до 600 грн на людину залежно від локації і страв. Варіантів безліч — від скромного фуршету, до банкету і барбекю", - каже співзасновник компанії по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster Родіон Ерошек.

Ресторанне меню також буде залежати від формату та рівня закладу. Мінімальний сет — закуски, порційний салат, гаряче, чай-кава, без алкоголю — коштує від 200 грн на людину. Десерт не завжди входить в мінімальну вартість.

Та, у ресторанах Тернополя таких цін не знайти. Мінімальне замовлення з людини – щонайменше 350-400 гривень. Додати сюди ще таку ж суму за батьків, які йдуть на випускний – і вже маємо приблизно 1200 гривень. І це лише за ресторан. Поки ресторатори використовують у стравах менше дорогих інгредієнтів, ягід, екзотичних фруктів — поки не сезон. А напої багато закладів дозволяють приносити з собою.

Крім того, випускники також оплачують фотосесію, яка вартує у хороших фотографів орієнтовно 400$, ведучого, який візьме за вечір 500$ та відеооператора, який підготує фільм про цей день за 400-600$. Звичайно, тут суму розіб’ють на кількість учнів у класі, але навіть вона – вже чимала.

А ще треба врахувати подарунок школі, подарунок класу та витрати на організацію. До слова, зараз з’явилася «нова мода» - вчителі самі замовляють в своїх учнів подарунки на випускний. Часто-густо, зізнаються батьки, це просто вражаючі бажання – позолочені годинники, телефони нових моделей, путівки на відпочинок, золоті прикраси тощо.

Витрати на одяг для випускників також зросли. За пристойний чоловічий костюм і сорочку доведеться викласти 6 тисяч гривень. Ще 1500-2500 обійдеться взуття. Для дівчат сукні вже вартують від 3000 гривень (і це найскромніші варіанти, які вже виходять з моди) і навіть до 15-20 тисяч гривень (в залежності від можливостей сім’ї). Крім того, додати сюди ще туфлі чи босоніжки +1500-2000 гривень.

Єдина економія у хлопця – відсутність зачіски і макіяжу. Хоча останнім часом хлопці все більше уваги приділяють своїй зовнішності. На випускний замовляють цікаві стрижки, укладки волосся, нерідко у чоловічих салонах замовляють корекцію брів та манікюр. До дівчачого образу треба додати ще тисячу гривень саме на зачіску, макіяж і манікюр. Крім того, на випускний треба придбати квіти і оплатити таксі.

То у скільки ж обійдеться випускний для тернополян у 2017? Підраховуйте самі – орієнтовні суми ми вказали, але ж, повторимось, все залежатиме від того, скільки батьки готові витратити на те, щоб їхні чада були найкращими у цей вечір і запам’ятали свято на все життя.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 Ірина 23.06.2017, 10:35
Я згодна з вами тільки в тому, що вчителі не мають права вимагати подарунків. А от щодо всього іншого є сумніви. Наприклад, ви кажете що є професії важливіші - так, є медики, є рятувальники та інші спеціальності, які вимагають миттєвої реакції на подію, щоб врятувати людське життя. Вчитель від них відрізняється лише тим, що процес виховання розтягнутий в часі, але важливість від цього не зменшується. Бо навіть один гарний вчитель здатен вплинути на подальше життя дитини, на її ставлення до навчання, роботи, суспільства...
Або батьківський комітет. Тут я вам скажу: які батьки, такий і комітет. Корупційні схеми тут ні при чому. Хочете змін - йдіть туди і вносьте зміни. У нас в школі будь-хто з батьків міг вступити в батьківський комітет, але чомусь ніхто не хотів. Зате критикувати рішення багато охочих.
Що стосується святкування випускного. Витрати навіть по максимуму 600 грн з людини - я вважаю, не такі великі, тим паче що це дійсно буває раз в житті, як би це банально не звучало. А от все інше - одяг, взуття, прикраси, зачіски, то вже залежить від запитів вашої дитини, а значить від того, як ви її виховали. Якщо вона хочу сукню за 20 тис. грн, то хтось сформував у неї комплекси, що в дешевшому вона буде недостатньо гарна. Ми ж купували відносно просту та елегантну сукню, в одному із магазинів в ТРЦ Караван в Києві kiev.karavan.com.ua/.../... - тут ціни часом дешевші, аніж в Тернополі. Більше того, там вже майже ніхто не шукає і не купує дорожезні бальні сукні, бо люди розуміють, що це не має сенсу і це не красиво. В моді простота. А якщо у вас все ще хочуть святкувати з розмахом, з циганами та ведмедями, то це все продукт вашого ж виховання і відображення ваших цінностей.
Скарга
+2 #1 Чесний роботяга 08.05.2017, 19:40
Це просто марна трата грошей і чистої води корупція ,яка вже переросла в хронічну форму з ускладненнями. Це ж треба щоб вчителі самі замовляли подарунки . Це треба додуматись щоб замовляти путівки на відпочинок , позолочені годиники , телефони останніх моделей , а що буде далі - квартири в новобудовах з євроремонтами ,меблями по 50 тис .грн , машини останіх моделей , яхти, острови ,чи будинок на островах . Не ну чесне слово таке враження що ті вчителя вже чисто ох.....и .Хто вони такі ? Іх ,що силою в школу запхали чи це якась особлива професія . Пора зрозуміти ,що є і важливіші професії і там не вимагають подарунків на тисячі гривнів . Пора із цим завязувати .Щодо барів ,ресторанів ,фотографів ,та інших м..... котрі смокчуть гроші так я так думаю ,що це ланцюжок одного і того ж звена тобто завязані із школою ,батьківським комітетом . Щодо батьківського комітету то це корінь корупційних схем або лобіст інтересів вчителів .
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ