Читайте нас в соціальних мережах

Експерти кажуть, що у травні м’ясо на Тернопільщині подорожчає, а деякі продукти впадуть у ціні

Неділя, 07 травня 2017 18:17
На Тернопільщині цього місяця очікується незначне подорожчання м’яса, яловичини на 1-1,5 гривні, а курятини - на 1 гривню. Тенденція до збільшення ціни на цей продукт спостерігатиметься по всій країні.

"Якщо ми говоримо про м’ясо, то в принципі м’ясо, та ж сама яловичина і так має вже високу ціну. Але може ще трохи дорожчати, але це буде незначне подорожчання. На травень може бути на 1 – 1,5 гривні ріст", - каже директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Також він зауважив, що ціна на свинину в найближчі півтора роки буде досить невизначена. Щодо курятини, то вона може зрости на 50-70 копійок, на 1 гривню за місяць. Такий ріст цін буде продовжуватись ще протягом всього року.

За словами експерта, ціна на хліб, як і на борошно у травні буде більш-менш стабільною, а ціни на такі овочі, як помідори та огірки, знизяться.

"Ціни, наприклад, на помідори і огірки зараз падають… зараз пішли просто грунтові (овочі, які вирощуються на відкритому грунті – ред.), відповідно ціна на обвалі на травень", - відзначив експерт.

Щодо молочних продуктів, Олексій Дорошенко висловив думку, що ціна залишиться незмінною, за винятком вершкового масла. Воно знизилось на гривню в ціні, при тому оптовики почали його закупляти на 25% дешевше.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ