Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі вже зацвіли японські сакури (Фото)

Субота, 06 травня 2017 09:24
Цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною і вже активно проводяться заходи в рамках святкування «Року Японії в Україні».

Відтак 12 квітня поблизу Тернопільського замку було висаджено 10 сакур. Комунальники переживали, чи приймуться такі екзотичні дерева, чи достатньо для них буде сонячного тепла. Проте хвилювання були марними, бо два деревця сакури вже зацвіли.

Нагадаємо,  Посольство Японії у квітні розпочало кампанію із висадження дерев сакури по всій території України, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися її красою. Починаючи з квітня, буде висаджено близько 1000 дерев у понад 20 містах України, серед них – і Тернопіль.

В рамках «Кампанії 2500 сакур» в Тернополі висадять 40 дерев сакури, десять з яких було висаджено 12 квітня, а решта в листопаді.

Десять саджанців сакури привезли на замовлення японців з Одеси. Щоб дерево краще прижилося до наших умов, верхівку японської сакури прищепили до стовбура української вишні.

 

Додати коментар