Читайте нас в соціальних мережах

Чайна церемонія, турніри з карате, висадка сакур - Тернопілля готується до Днів Японії

П'ятниця, 05 травня 2017 15:30
Тернопільська область готується до відзначення Днів Японії. Програма заходів не обмежиться кількома днями, а охоплюватиме весь 2017 рік.

Днями їх перелік затвердив очільник облдержадміністрації Степан Барна.

Серед цікавого: проведення у червні на базі Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу показової чайної церемонії та майстер-класу із приготування страв японської кухні.

Не забудуть й про ще один символ Японії – сакуру. Восени їх саджанці цього дерева планують висадити в різних куточках Тернопілля.

Про шедеври японської літератури читачам розкажуть численні бібліотечні виставки, школярі навчатимуться виготовляти орігамі, підприємці обговорять кращі практики та перспективи розвитку співробітництва між Тернопільською областю та Японією. Для  Тернополя ж планують підшукати японське місто-партнер.

Крім того всі охочі зможуть переглянути фотовиставки, які розкажуть про сьогодення цієї крани, культуру, традиції та стиль життя її мешканців, в Палац і Кіно міста Тернопіль планують провести фестиваль японських фільмів.

Передбачені й спортивні заходи: відкритий чемпіонат Тернопільської області з кіокушин-кан карате-до (30 вересня 2017 року) та Міжнародний турнір з карате пам’яті шихана Кушнірика В.Б. (9-10 грудня 2017 року).

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко  проголосив 2017 рік Роком Японії  в Україні.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ