Читайте нас в соціальних мережах

Понад 1000 дітей на Тернопільщині шукають нову сім’ю

Середа, 26 квітня 2017 18:51
На Тернопільщині щорічно зменшується кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Станом на тепер на обліку перебуває 1055 таких дітей.

Про це під час засідання колегії повідомив начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ростислав Дрозд.

«Протягом 2009-2016 років усиновлено 150 дітей, з них іноземцями – 25 дітей. Загалом, службами у справах дітей здійснюється постійний нагляд за умовами проживання та виховання 278 усиновлених дітей, - розповів Ростислав Дрозд. – Також понад 900 дітей виховуються в сімейних формах виховання».

Відповідно зменшилася кількість дітей, які перебувають у дитячих інтернатних закладах. Якщо у 2009 таких дітей було 27%, то у 2016 – 9,4%. Однак проблеми з усиновленням все ж існують.

«Переважна більшість цих дітей є середнього та старшого шкільного віку, або вони мають певні проблеми зі здоров’ям, або перебувають у близьких родинних стосунках. А як відомо рідних братів і сестер не можна роз’єднувати. Відтак ці фактори у певній мірі ускладнюють їх влаштування до сімейних форм виховання», - продовжує начальник служби у справах дітей облдержадміністрації.

Додамо, що у регіональному банку даних перебуває 38 кандидатів в усиновлювачі. При цьому 35 подружніх пар налаштовані на усиновлення маленької дитини, а чисельно переважаюча група дітей, які очікують усиновлення (85%) – діти віком від 10 років і старші, а також діти з особливими потребами.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ