Читайте нас в соціальних мережах

Цьогоріч на Тернопільщині закриють ще 5 шкіл (Відео)

Середа, 26 квітня 2017 18:00
Одним із головних завдань реформування загальної середньої освіти є створення оптимальної мережі загальноосвітніх навчальних закладів, яка б ретельно враховувала освітні запити громади та забезпечувала ефективне використання фінансових, матеріально-технічних та кадрових ресурсів.

Про це сьогодні під час засідання колегії заявила начальник обласного управління освіти і науки Ольга Хома. Вона зазначила, що проблемних питанням  в області залишається функціонування значної кількості малокомплектних шкіл з нечисленною кількістю учнів.

«На сьогодні таких шкіл є 182. Це 22,2% від загальної кількості. Зокрема 55 ЗОШ I ступеня мають наповненість менше 10 учнів, 72 ЗОШ I- II ступеня мають наповненість 40 і менше учнів і 55 ЗОШ I- III ступеня функціонують з наповненістю 100 і менше учнів.

Як негативний приклад у 2016-2017 навчальному році в області функціонує 3 ЗОШ I- III ступенів, в яких навчається менше 25 учнів. Зокрема в селах Котузів – 13, Маловоди – 15 і Гниловоди – 21 учень. Всі ці заклади функціонують у Золотниківській громаді і фінансуються з доходів місцевого бюджету», - зауважила Ольга Хома.

Чиновниця розповіла, що питання їх закриття не вирішується за один день. На даний час органами виконавчої влади та місцевого самоврядування продовжують вивчати шляхи удосконалення навчальних закладів. Відтак у 2017 році передбачається оптимізувати 5 та реорганізувати у нижчий ступінь - 10 малокомплектних шкіл. 

Нагадаємо, минулого року було призупинено діяльність 9 ЗОШ, ще 5 понизили ступінь. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ