Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі розширюють мережу аптек, де діятиме програма "Доступні ліки"

П'ятниця, 21 квітня 2017 15:09
В скорім часі на Тернопільщині число аптек, де діятиме програма "Доступні ліки", збільшиться до 250 аптек. За офіційними даними, на сьогодні до програми вже приєдналися 149 аптек області.

Про це заявив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, який взяв питання під особистий контроль.

«Скористатися програмою «Доступні ліки» можна без будь-яких труднощів, адже фармацевти обізнані та поінформовані. Наразі основне завдання, яке ще потрібно виконати, – щоб аптеки, які мають філії у селах, приєдналися до реалізації цієї програми. «Доступні ліки» повинні максимально торкнутися жителів сіл», – наголосив очільник краю.

У кожному районі також функціонують центри медико-санітарної допомоги, які є розпорядниками коштів. Від обласної адміністрації підготовлено вже усі необхідні документи і за підсумками сесії Тернопільської обласної ради, фінансування в рамках програми «Доступні ліки» розподілене між районами.

«Тепер на місцях потрібно провести сесії районних рад і засідання бюджетних комісій, щоб згідно із програмою відшкодувати кошти аптекам. Районні адміністрації зі свого боку повинні забезпечити належну організацію цього процесу», – додав Барна.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ