Читайте нас в соціальних мережах

П'ять років поспіль 70-річний священик з Тернопільщини вишивав ночами Хресну дорогу (відео)

Четвер, 20 квітня 2017 18:12
Унікальну композицію із п’ятнадцяти частин вишив настоятель церкви Святої Трійці зі села Дзвинячка Борщівського району, що на Тернопільщині, Микола Сус. 70-річний душпастир займався рукоділлям лише вночі, на роботу загалом потратив цілих п’ять років.

Кожна картина має щонайменше сто тисяч хрестиків. На полотні отець Микола відтворив усі стації Хресної дороги. За його словами, таким чином він хотів донести до людей значення подвигу Ісуса Христа.

— Хочу, щоб люди оглядали цю Хресну дорогу і прославляли Спасителя за те, що Він зробив заради кожного з нас. Хресна дорога має чотирнадцять стацій, але я вишив п’ятнадцять. Бо всі чотирнадцять – це повільна смерть на Голгофі, але якщо смертю все закінчується, то тоді не треба нічого. Я починав з п’ятнадцятої стації, яка означає перемогу Ісуса Христа, каже о. Микола Сус.

Автор вишитої Хресної дороги каже, що найбільш важлива п’ятнадцята стація – Воскресіння Господнє. Це означає, що тяжка Хресна дорога Спасителя завершилася перемогою. Зберігається унікальна композиція у храмі села Дзвинячка Борщівського району, де вже 37 років учить людей Божому слову священик з голкою в руках.

Детальніше – у сюжеті ТСН:

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ