Читайте нас в соціальних мережах

Забитого до смерті після ДТП на Збаражчині тернополянина-батька двох дітей намагаються зробити винним?

П'ятниця, 24 березня 2017 19:49
20 березня Тернопільщину сколихнула новина про жорстокий злочин, а саме нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті.

Загиблого правоохоронці поспішили назвати винуватцем пригоди, а саму подію «самосудом», проте чи виправданий такий висновок?

Близько першої години ночі 18 березня, між селами Колодно та  Заруддя Збаразького району водій автомобіля «Фольсваген Транспортер»  допустив зіткнення із автомобілем «ВАЗ 21154», який  був припаркований на проїжджій частині без увімкнених сигналів. Як стало відомо пізніше, «ВАЗ 21154» внаслідок поломки зупинився на дорозі, водій транспорту викликав на допомогу знайомого, аби той відбуксирував авто. Поки водій і пасажир чекали, повз них проїздили інші автомобілі, через деякий час в задню частину вїхав автомобіль «Фольксваген», водій (чи особа, яка ним назвалась) цього авто зазначає, що причиною ДТП стали вимкнені габарити, через що він не помітив транспортний засіб.

Зі слів пасажира «ВАЗ 21154» стало відомо, що одразу після зіткнення, пасажири іномарки повискакували із автомобіля та після перепалки почали завдавати пошкоджень «ВАЗ 21154» (що видно на фото) та ушкоджень його пасажирам. В цей момент під’їхав транспорт, що мав відбуксирувати поламане авто. Пасажир та водій несправної машини, побоюючись за своє життя, покинули місце пригоди в машині знайомого. Опісля, викликали поліцію та повернулися до місця ДТП. Вже у присутності правоохоронців, що видно із відеозапису, який зняв відеореєстратор у авто поліції, 19-річний тернополянин наніс смертельну травну 44-річному водію «ВАЗ 21154». На записі зафіксовано, що після удару ногою в область живота - потерпілий зігнувся, схопився за бік, спробував випрямитися, проте без сторонньої підтримки вже не міг стояти. Чоловіка не вдалося врятувати медикам, а проведений розтин засвідчив, що причиною смерті стала масивна внутрішня кровотеча, спричинена закритою тупою травмою живота з розривом брижі товстого кишківника.

Так, внаслідок не надто складної ДТП - двоє дітей, 5-ти та 15ти років - залишилися сиротами, а дружина – вдовою. Тернополянина, що наніс травму, сьогодні утримують в Чортківському СІЗО.

Рідні загиблого розповідають, що вибачень від підозрюваного так і не дочекалися, лише пропозицію про гроші на поховання та майбутню «компенсацію» у вигляді арештованого «Фольсвагена», що фігурує у ДТП, проте це авто не є власністю підозрюваного, що свідчить про спробу обману ними потерпілої сторони.

Ще до засідання щодо обрання запобіжного заходу, сторона захисту підозрюваного переконувала всіх у Збаразькому суді, що із родиною загиблого усе домовлено, що вони отримали компенсацію. Лише завдяки професійності слідчого судді, сторони обвинувачення та присутності у суді друзів загиблого, було доведене протилежне, внаслідок чого підозрюваного направили у Чортків.

Поліція на своєму сайті в офіційному повідомленні уже назвала загиблого «водієм-винуватцем ДТП», проте такому формулюванню має передувати рішення суду чи висновок слідчого. На разі правоохоронцями будуть вчинятися слідчі дії, відтворюватиметься ситуація, де перевірятиметься, чи насправді можливо за нормальної швидкості не побачити припаркованого авто. В іншому разі, може бути доведено, що водій «Фольсвагена» допустив перевищення швидкості. Окрім того, авто загиблого перебувало на досить оживленій ділянці дороги, де і у нічий час є рух транспорту, а тому виникає питання, чому тільки одне авто не помітило перешкоду.

Відео телеканалу НТН

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Володимир 31.03.2017, 17:37
[fv]Звичайно винний в дтп бо є така колгоспна звичка кидати машину без світла посеред дороги без трикутника і через таких гине купа людей а тепер він сам нарвався на такого.Це обидва безпредельщики і обидва небезпечні для оточуючих.[/fv]
Скарга
+1 #1 Папа 25.03.2017, 20:16
Гандон безмозглий
Скарга

Додати коментар