Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам нагадують про перехід на "літній" час

Середа, 22 березня 2017 13:48
Традиційно в останню неділю березня, яка цього року припадає на 26 число, Україна перейде на літній час. Це станеться о третій ранку, коли стрілки переведуть уперед. Тобто замість третьої години стане четверта. А це означає, що на сон мешканцям Тернопільщини вже буде менше часу, бо доведеться вставати на годину раніше. 

"Повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України", на території України 26 березня 2017 року о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед", - йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

У зв'язку з переходом на літній час в Укрзалізниці нагадали, що відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується вже з урахуванням цього переходу.

Нагадаємо, в Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. Тож вже зараз потрібно лягати спати раніше, аби помалу адаптувати організм до нового режиму. 

У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості прийнята постанова була скасована.

"Літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Наразі понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ