Читайте нас в соціальних мережах

До Тернополя їде Міс України

П'ятниця, 17 березня 2017 15:48
Наступного понеділка до Тернополя приїдуть поважні гості зі столиці. Зокрема, наше місто відвідає володарка титулу «Міс України 2016» Олександра Кучеренко та Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Мета візиту - підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Уповноваженим Президента України з прав дитини, Тернопільською міською радою та громадською організацією «Одна надія» стосовно впровадження наставництва для дітей з інтернатних закладів.

Зустріч та підписання важливого документа відбудеться 20 березня 2017 року о 15:00 в стінах Тернопільської міськради.

- 5 жовтня 2016 р. Президент України підписав Закон про наставництво. Відтепер це – офіційна форма допомоги дітям в інтернатах, яка розгортає діяльність у регіонах, щоб досягти головної мети – подарувати кожній самотній українській дитині наставника, - розповідає керівник проекту наставництва в Україні Тетяна Іордан. - Кожен наставник обов’язково проходить навчання і підписує Договір про наставництво, тому наставництво – це впорядковане професійне волонтерство.

Довідка: Упродовж 7 років 1358 людей в Україні стали наставниками і значимими друзями для дітей з інтернатів. Наставники допомагають дітям відчути себе особистістю, визначити інтереси та здібності, визначитися з професією, вибудовують моральні цінності, вчать робити вибір, вирішувати повсякденні проблеми та спілкуватися з людьми. Завдяки наставнику дитина отримує шанс на нову, щасливу долю.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ