Читайте нас в соціальних мережах

Активісти розповіли, для чого у Тернополі створили штаб блокади торгівлі з окупантами

Четвер, 16 березня 2017 11:26
У Тернополі створили регіональних штаб блокади торгівлі з окупантами. Його учасниками є більшість громадських організацій міста. Про створення штабу сьогодні під час прес-конференції заявив тернопільський автомайданівець Ігор Василів.

«Ідея створення штабу виникла спонтанно. Так само як і ідея в ніч на 14 березня зібратися під стінами ОДА. Насправді громадські активісти прийшли під «білий дім», аби не допустити провокацій, а не захопити будівлю. Це приміщення і так належить громаді, - розповів Ігор Василів. – В ту ніч власне і виникла ідея створення регіонального штабу блокади торгівлі з окупантами»

Головна мета штабу – надання достовірної та оперативної інформації, адже тернопільські активісти мають  зв'язок з центральним штабом та хлопцями, які знаходять на блокпостах. Також тут збиратимуть необхідні речі для бійців, що тримають блокаду та координуватимуть дії тих тернополян, хто хоче поїхати і допомогти хлопцям на блокпостах.

«Станом на сьогодні до нас звернулося близько 50 тернополян, які хочуть поїхати туди і допомогти бійцям. Наразі ми готуємося до цієї поїздки, формуємо групу та шукаємо транспорт», - заявила відома волонтер Алла «Чонгар» Борисенко.

Також, як заявляють тернопільські активісти, вони слідкуватимуть, аби винні у побитті наших військових – понесли за це покарання.

«Винні у побиті наших бійців – повинні бути покарані. Ми не можемо спокійно спостерігати за тим, як нагороджують тих поліцейських, які стріляли в наших хлопців. Більше того, що підтвердилася інформація, що копи, які вчора виступали у Раді, воювали за «ДНР», - заявляють тернопільські активісти

«Регіональний штаб існуватиме доти, поки не буде закону про окуповані території», - підсумовує Ігор Василів.

В штабу вже є сторінка в соцмережі та офіс – на вул. Франка 12/ 22 (в приміщенні тернопільського осередку ВО «Автомайдан»).

Контактні телефони штабу: 067 352-77-11; 067 761-10-11.

Для всіх, хто хоче допомогти, публікуємо реквізити: Картка ПриватБанку 5168742355050943. Отримувач Кулик Юрій.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ