Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам рекомендують "налягати" на весняну "вітамінну бомбу"

Понеділок, 13 березня 2017 10:21
Наприкінці зими та у першій половині березня наш організм потерпає від браку вітамінів. Звичайно, ми намагаємось компенсувати їх минулорічними овочами, чи фруктами, завезеними з теплих країв. Однак, це не допомагає насити організм вітамінами повною мірою. Тож що потрібно робити тернополянам, аби зміна пори року не вплинула на імунну систему?

Про це ми запитали в лікаря-імунолога Ірини Марущак, яка розповіла, що врятувати нас у цей період може дешевий та доступний сезонний продукт.

«Справжньою вітамінною бомбою для нашого організму у цьому випадку стане листя черемші. Вони з’являються дуже рано – приблизно разом із підсніжниками, - каже лікар. - Цю рослину ще називають ведмежим часником, бо вона має специфічний часниковий присмак та запах. Ззовні вона схожа на конвалію, але є їстівною. Придбати її можна навіть на ринку за символічну суму – бабусі з передмість часто торгують черемшою.

За словами медика, ця рослина містить велику кількість вітаміну С. Вона також має вітаміни груп А і В, фітонциди, ефірні масла, вуглеводи, клітковину, органічні кислоти, каротин, білок, а також лізоцим, який є природним антибіотиком.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ