Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополя буде готель. Архітектори проти

Неділя, 26 лютого 2017 15:52
Тернопільські архітектори скаржаться, що до них не прислухаються. Так, попри застереження фахівців, у самісінькому центрі Тернополя, за попередньою інформацією, замість ТЦ «Grand» має з’явитися новий готель.

- Нещодавно на містобудівній раді ми не погодили будівництво готелю на місці «Гранд Базару» на площі Героїв Євромайдану. При цьому там вже пішла команда видати містобудівні умови, - розповідає у коментарі «УНІАН» директор творчо-виробничого підприємства «Тернопільархпроект», член правління обласної спілки архітекторів Анатолій Водоп’ян. – І це далеко не виняток. Так, архітектори на містобудівній раді висловитися проти будівництва, натомість потім чиновники міськради запевняють, що питання на містобудівній раді уже обговорювалося і дають добро на будівництво. Далі документи затверджують депутати.

При цьому, каже архітектор, ніхто не згадує, яке саме рішення було прийнято на містобудівній раді, озвучується лише сам факт його обговорення. А ще фахівцям рідко вдається таки допроситися протоколів засідань. Та, додають, навіть коли отримують їх на вимогу, то фактажу в ньому – нуль.

 

Коментарі  

+2 #1 Сергій 26.02.2017, 16:37
В даній ситуації коли так швидко просовують будівництво, місцеві чиновники мусять бути зацікавленими. Для того є правоохоронні органи в місті. Ви ж погляньте на "забудови" де лиш хоч клаптик тротуару із сквериком є, там одразу будують. Все за великі гроші мабуть "вирішується". А біля самісінького памятника Небесній сотні "росте будова" хоч поруч добудовується багатоповерхівк а. А біля автовокзалу - за зиму практично на переході перед гуртожитками медуніверситету теж "будова" і це скрізь. Так що архітектори "відпочивають"ї м покажуть де і що має будуватися. А місцеві депутати не можуть про це не знати.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ