Читайте нас в соціальних мережах

У 2017-му на дорогах Тернополя стане значно світліше

Субота, 25 лютого 2017 15:12
У Тернополі цього року планують встановити додаткове освітлення на пішохідних переходах. Зокрема, впродовж 2017 року таке освітлення буде на більш, ніж на 40 «зебрах».

- Роботи із облаштування пішохідних переходів додатковим освітленням планомірно проводяться впродовж останніх років. Додатковими світильниками обладнали переходи насамперед у тих місцях, де у вечірній та нічний час спостерігається жвавий рух транспорту та пішоходів: на центральних вулицях, як от Руській, Бережанській, Київській, Тарнавського, проспектах Злуки та Степана Бандери тощо. Тепер роботи продовжаться на відгалужених ділянках, - каже директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький.

За його словами, оптика у додаткових світильників – вузька, тобто спрямована виключно на «зебру», а їх світло відрізняється від вуличного кольором: воно не жовте, а біле.

- У темну частину доби воно допоможе пішоходам краще орієнтуватися, де їм переходити вулицю, а водіям нагадає, на яких ділянках дороги варто бути уважнішими, - додає Олег Лехіцький. – Крім того, споживають такі лампи вдвічі менше електроенергії , ніж звичайні вуличні.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ