Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі в продажі з’явилися перші підсніжники

П'ятниця, 24 лютого 2017 13:50
Незважаючи на календарну зиму в Тернополі уже почали продавати перші весняні квіти – підсніжники.

Наш читач повідомив, що бачив, як ці первоцвіти сьогодні продавали на тротуарі біля церкви Різдва Христового.

Вартість невеликого букетика сягає 15 грн.

А от природний заповідник «Медобори» повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи.

Громадян, які незаконно збиратимуть й реалізовуватимуть первоцвіти, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Так, відповідно до ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 340 до 850 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Також, за незаконне добування, знищення або пошкодження видів рослин, що занесені до Червоної книги України, сума компенсації за одну рослину становить від 49 до 62 гривень.

Коментарі  

0 #1 Андрій 26.02.2017, 18:02
Стаття 88-1. Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах

Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу -

тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуван их мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-запові дного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, -

тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуван их мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.

Порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах -

тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’ятдесяти неоподатковуван их мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ