Читайте нас в соціальних мережах

Скомпрометований тернопільський архиєпископ Мстислав планує повернутися на попередню посаду в УАПЦ

Четвер, 23 лютого 2017 14:24
Після того, як архієпископ Тернопільський і Подільський УАПЦ Мстислав  (Ростислав Гук) підірвав авторитет цієї церкви, його було виведено з числа єпископів. Втім, схоже, у скандального отця знайшлися ті, хто готові стати на його захист.

Зокрема, йдеться про членів 23-ох підрозділів Української народної самооборони (УНСО), де Мстислав, як з’ясувалося, був головним духівником. Відомо, що представники УНСО звернулися до предстоятеля УАПЦ Блаженнійшого Макарія та Архієрейський Собор з проханням повернути архієпископа у штат та поновити на посаді керуючого Тернопільською та Хмельницькою єпархіями.

«Адвокати» священнослужителя переконані, що на рішення очільників УАПЦ щодо Мстислава могла вплинути «брудна, виразно замовна інтрига мерзенних та марнославних фарисеїв». Архиєпископа ж УНСОвці називають непересічною особою та справжнім патріотом, який просто необхідний церкві. Джерела повідомляють, що у справі скандального архієпископа на керівництво УАПЦ чинять тиск з різних боків.

Сайт «Тернополяни» писав про передісторію цієї резонансної справи щодо розгульної і неприпустимої поведінки духівника та її продовження «без покаяння»

Коментарі  

0 #4 Православний 27.02.2017, 10:06 Скарга
0 #3 Укр 23.02.2017, 20:45
До славка ! В твоїй державі не буде ! А в Україні обов'язково буде !!!
Скарга
0 #2 Андрій 23.02.2017, 20:25
Скажи мені хто твій духівник і якажу тобі хто ти.
Скарга
+1 #1 Славік 23.02.2017, 14:58
А хто би сумнівався, святе місце пустим не буде.А судді хто,«брудна, виразно замовна інтрига мерзенних та марнославних фарисеїв».Немає внашій державі порядку і не буде. Ганьба Мстиславу і тим хто його підтримує.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ