Читайте нас в соціальних мережах

Держава покриває лише 7% від потреб на лікування онкохворих Тернопільщини

Четвер, 23 лютого 2017 12:57
Як вже повідомляли «Тернополяни» наша область належить до регіонів з надзвичайно високим рівнем захворюваності та смертності від онкологічних захворювань.

Щорічна потреба для повного забезпечення хіміотерапевтичним лікуванням складає близько 60000,0 тис. грн.

Так, в 2016 році потреба в хіміотерапевтичних препаратах становила 56650,0 тис. грн. Однак в 2016 році з державного бюджету надійшло 3 999,137 тис. грн. Таким чином в 2016 році профінансовано лише 7,1% від потреби.

Під час засідання колегії обласної державної адміністрації начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації Володимир Богайчук акцентував увагу, що фахівцями обласного онкологічного диспансеру проводяться інспекторсько-консультативні виїзди, якими охоплюються практично всі райони області. Також здійснюється моніторинг надання медичної допомоги онкологічним пацієнтам в закладах охорони здоров’я загально лікувальної мережі.

«Лікарями-онкологами систематично проводиться робота із пропаганди здорового способу життя, профілактики онкологічних захворювань шляхом виступів по телебаченню, радіо, публікацій статей у друкованих засобах масової інформації. Також в області продовжується практика проведення цілого комплексу заходів до Міжнародного дня боротьби з раком молочної залози, меланоми», - зазначив Володимир Богайчук.

Крім того, минулого року області розпочав роботу єдиний заклад для надання лікування невиліковним пацієнтам КУТОР «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» із загальним ліжковим фондом на 30 ліжок. Затверджено порядок та перелік медичних показань для надання паліативної допомоги.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ