Читайте нас в соціальних мережах

Надзвичайний стан: тернополян просять економити світло

Субота, 18 лютого 2017 13:20
Уряд офіційно ввів надзвичайний стан в сфері енергетики, у зв’язку з блокадою вугілля з окупованих територій. Тернополян просять ощадливо використовувати електроенергію, інакше можливе тимчасове і аварійне відключення.

 За словами віце-прем'єра Зубка, потрібно дотримуватися вимоги щодо граничного споживання електроенергії.

Надзвичайна ситуація в українській енергетиці була багато в чому обумовлена оголошеною в січні блокадою поставок антрациту з непідконтрольних владі територій в Україну. Незважаючи на те, що видобування вугілля велося силами компаній, зареєстрованих в Україні, відвантаження і поставки їх продукції фактично зупинилися.

З 10 лютого вугілля не надходить на теплові станції та підприємства металургії, що загрожує зупинкою виробництва тепла, електроенергії, а також зривом виробничих контрактів і скороченням доходів металургійних компаній. 

У середу, 15 лютого, Кабмін на екстреному засіданні ухвалив рішення про введення надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, які б дозволили увійти в режим економії вугілля антрацитової групи.

За інформацією Зубка, інструкції з енергоспоживання вже передані на місця.

«Графіки погодинного відключення електроенергії та аварійного відключення у Тернополі складені ще восени, але поки що не було вказівки їх застосовувати, - повідомляють в «Тернопільобленерго». - Поки що тернополян просто просимо економити світло, щоб не довелось застосовувати екстрені заходи. Особливо економити в години ранкового та вечірнього максимуму, а це із 08-30 до 10-30 та 17-30 до 21-30, відключивши електронагрівальне обладнання та інші прилади, які використовуються без гострої необхідності»

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ