Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни все частіше жаліються на якість газу у трубах, а платять за європейськими тарифами

П'ятниця, 17 лютого 2017 15:10
З проблемою низької якості природного газу, яку подають у домівки, тернополяни прийшли на прийом до депутата Тернопільської обласної ради від партії «УКРОП» Андрія Цибульського.

Внаслідок таких зустрічей, був поданий запит до ПАТ «Тернопільсміськгаз».

- Громадяни звернулися зі скаргами на  низьку якість газу, адже в їх оселях вимикалися газові котли, полум’я з конфорок у побутових плит жовтого кольору, що також свідчить про неякісне паливо. І люди попросили мене з’ясувати причину, представити їх інтереси, розібратися у ситуації, - розповідає Андрій Цибульський.

Працюючи над резонансною проблемою реконструкції котельні по вулиці Київський, яку хочуть перевести на тверде паливо, про неякісний газ говорили і працівники комунальної установи. В процесі емоційної розмови з активістам, звучали зауваження від представника «Теплокомуненерго», що через неякісний газ, який подається у котельню, можуть виникати аварійні ситуації Цим він аргументував потребу наявності «запасної» котельні, аби люди не залишилися без тепла.

У результаті, Андрій Цибульський подав депутатське звернення до ПАТ «Тернопільміськгаз» щодо якості палива, яке вони подають споживачам. У своїй відповіді установа заявляє, що якісь газу відповідає державним нормам, проте інформація іде у розріз із численними скаргами тернополян.

- Очевидно, що «Тернопільміськгаз» керується державними вимогами і отримують, так би мовити, газ загального користування. Я переконаний, що українці повинні боротися за своє право отримувати якісний продукт, особливо враховуючи високу його ціну. Тому це питання має бути винесено на загальнодержавний рівень, адже в Європі, до прикладу, калорійність газу є набагато більшою, то чому ми повинні поступатися якістю, - зауважує «укрокропівець».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ