Читайте нас в соціальних мережах

В селі на Тернопільщині громада вигнала священика Московського патріархату (фото)

Понеділок, 13 лютого 2017 13:09
Відмовитися від служіння священиків Московського патріархату вирішили мешканці села Котюжини, що у Збаразькому районі на Тернопільщині. Вони звернулися до настоятеля місцевого храму св. Архідиякона Степана (РПЦ) з проханням більше не відправляти там богослужіння, адже проповіді старослов'янською мовою їх не влаштовують.

У селі організували публічне голосування і повідомили про своє рішення змінити мову читання молебну та "гарантувати безпеку вірян", яку, на їх думку, порушував Московський патріархат. З тих пір минуло два тижні і вже 11 лютого в церкві вже православний отець Київського патріархату відправляв Службу Божу українською мовою.

Звісно, не обійшлося без допомоги хлопців з "Правого сектору", яких запросили жителі села для охорони порядку. Приїхала і поліція.

Натомість, батюшка, який досі багато років відправляв у храмі, разом із частиною вірян, які не поділяють релігійних поглядів більшості громади, написали заяву у поліцію про те, що в селі «захопили» храм. Позаяк, серйозних сутичок не виникло, як це було в інших селах Тернопільщини, де люди переходили з Московського в Київський патріархат. Наразі готуються документи для подальшого переоформлення релігійної громади.

1-5555

1-5556

1-5557

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ