Читайте нас в соціальних мережах

На Збаражчині легендарну спортивну школу депутати райради залишили без фінансування

Понеділок, 23 січня 2017 19:04
Відповідно до рішення Збаразької Районної Ради про припинення фінансування Доброводівської дитячо-юнацької спортивної школи постало питання про її закриття.

Про це повідомляє «Політичний Збараж».

За межею регулярних занять спортом залишиться 165 учнів школи, які займались в секціях з біатлону (відділення знаходиться в с. Доброводи), футболу (відділення знаходяться в м. Збараж та смт.Вишнівці) , волейболу (відділення знаходяться в с. В.Луб'янки та с. Залужжя). Наразі вишукуються варіанти збереження секції відділення футболу.

Як вдалося з’ясувати, найбільшими противниками фінансування школи виявилися дві фракції – «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і Радикальна партія Олега Ляшка. Директор спортшколи Вадим Драган просив близько 30 тисяч гривень для річного функціонування. Та чиновники вирішили у цинічній формі відмовити, аргументуючи це тим, що при освітянському управління створена своя спортивна структура. Тому всі спеціалісти або переходять у ДЮСШ підпорядковане РДА, або залишаються без роботи. Та більшість провідних спеціалістів не можуть цього зробити, адже не мають спеціальної освіти.

Нагадаємо, що у Доброводській ДЮСШ культивуються одразу кілька унікальних видів спорту: лижні перегони та біатлон. Свого часу звідси вийшов один з кращих біатлоністів світу Тарас Дольний. На сьогодні естафету підхопили брати Ігор та Віталій Гарбузи, Володимир та Іван Моравські. Ці спортсмен входили у склад збірної України з біатлону. Крім того, є підростаюче покоління лижників, якими пишається наша область.

Свого часу директор Доброводівської ДЮСШ Вадим Драган відкрито заявляв, що конфлікт навколо спортивної школи розпочався ще за часів Революції гідності, коли колектив навчального закладу відмовився виконувати наказ заступників голови РДА Надії Завиденко та Богдана Яциковського (тепер депутат Тернопільської обласної ради від РПЛ) щодо поїздки на Антимайдан. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ