Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі Надал з Барною допомагали людям набирати освячену в чані йорданську воду (фоторепортаж)

Четвер, 19 січня 2017 16:44
Сьогодні християни відзначають одне з головних релігійних свят різдвяного циклу – Водохреще. З цієї нагоди у Тернополі відбувся міжконфесійний водосвятний молебень.

Участь у заході взяли представники Церкви, влади та громадськості, місцеві мешканці. Чин освячення води розпочався опівдні на Набережній ставу, біля пам’ятного знака, встановленого на честь Хрещення Київської Русі.

Здійснили освячення йорданської води священнослужителі традиційних християнських церков. Те, що чин освячення води провели священики усіх конфесій ще раз підтверджує, що Тернопіль є єдиною дружньою громадою та духовним центром. Міжконфесійне водосвяття в Тернополі проходить щорічно з 2008 року. Таке дійство відбувається двічі на рік – з нагоди свята Водохреща та Хрещення Русі. За словами представників церкви, традиція має важливе значення для утвердження міжконфесійної згоди та порозуміння.

- «Христос хрещається! В річці Йордан!» Саме з цими словами ми, наслідники наших славних прабатьків, щорічно утверджуючи віру Христову, з надією святкуємо Богоявлення. І в цьому році, як ніколи, сподіваємось, що на нашій святій, вистражданій землі, нарешті запанує мир і благополуччя. У сьогоднішній день просимо Господа дати нам міцну національну та духовну єдність, аби Богоявлення відбулося в серці кожного з нас. Нехай Господь благословить усі родини українські та захисників, які стоять на сторожі нашої безпеки!, - звернувся до учасників міжконфесійного водосвяття керуючий Карпатською і Тернопільською єпархіями УАПЦ єпископ Віктор (Бедь).

Після цього учасники святкового Богослужіння мали змогу набрати освяченої води для власних потреб. Допомагали їм у цьому очільник Тернополя Сергій Надал та голова ТОДА Степан Барна.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ