Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни окунаються на Водохреще, щоб бути здоровими цілий рік (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Четвер, 19 січня 2017 13:09
Купання в ополонці – традиційний обряд на Водохреще. Відтак зануритись у крижану воду у парку «Топільче» прийшли сотні тернополян.

Спершу священнослужителі провели службу Божу та освятили водойму. Далі ж тернополяни пірнали у крижану купіль, щоб цілий рік бути здоровим. Принаймні у цьому переконаний тернополянин Ярослав Марків, для якого купання в йорданській воді вже стало доброю традицією.

«Я морж з досвідом. В ополонку окунаюся понад 20 років. Але на Водохреща цей ритуал особливий, бо вода 19 січня  найбільш цілюща. Своє моржування розпочав саме з йорданської води, вперше взимку зайшов у воду джерела Святої Анни. З того часу не розлучаюсь з крижаною водою. Влітку окунаюсь у прохолодне джерело, що в парку Топільче, а взимку моржую у клубі «Нептуна». З кожним зануренням в холодну воду відчував прилив сили та енергії», - розповідає пан Ярослав.

Чоловік каже, що з кожним роком кількість охочих окунутися на Водохреще зростає. Перед тим, як осунутись моржі готуються духовно і морально. Адже віра і молитва – це дві складові вдалого занурення у крижану воду.

Тернопільські моржі кажуть, йорданська вода не тільки додає здоров’я на цілий рік та заряджає позитивом, але й очищує душу, змиває тягар турбот та неприємностей. Головне у воду заходити із молитвою та вірою. Тому усі спочатку хрестяться, а далі три рази в ополонку. І – на берег. І хоча медики застерігають, що купання у крижаній воді може бути небезпечним для здоров’я, усі, хто хоч раз скупався на Водохреще, кажуть, що здоров’я не підводить цілий рік.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ