Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині керівник товариства мисливців та рибалок пояснив, чому відкрив вогонь по собаках

Неділя, 15 січня 2017 14:45
На Тернопіллі правоохоронці продовжують розслідувати справу, пов’язану із жорстоким поводженням з тваринами, у якій фігурує керівник Бучацького товариства мисливців та рибалок Василь Сеник.

Інцидент трапився ще 31 грудня у загальнозоологічному заказнику місцевого значення Пулікове, що на території Бучаччини. Активісти 8 січня розмістили відео про це в одній із соціальних мереж на сторінці громадського об’єднання «Еко Майдан Тернопіль». На ньому видно, як Василь Сеник стріляє у собак.

Як повідомляють в ГУНП у Тернопільській області, в процесі досудового розслідування вже допитали двох єгерів та головного «героя» відеоролика.

- Один з працівників лісового господарства, почувши постріли на території заказника, повідомив про це керівника УТМР. Останній прибув до місця полювання разом зі ще одним єгерем. З лісу в цей час вийшли двоє невідомих людей разом із собаками. На вимогу надати документи чоловіки стали вести себе агресивно і натравили на перевіряючих собак. Зі слів Василя Сеника, він вистрелив лише в одну тварину. Запевняє, що мав право так чинити згідно статті 34 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», адже власники чотирилапих на вимогу не надали жодних документів на тварин, - розповідає слідчий СУ ГУНП в області Василь Сарахман. – Наразі слідство у справі триває. На черзі – допит власників тварин.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ