Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська поліція озвучила число потерпілих, які "попалися на вудочку", вклавши гроші у "Хелікс"

П'ятниця, 13 січня 2017 13:52
Щодня до правоохоронців різних регіонів Західної України звертаються обдурені вкладники, які, сподіваючись на «легкі гроші» та відсотки, віддали свої заощадження шахраям з фінансової піраміди «Хелікс Кепітал». За словами тернопільських поліцейських, сьогодні відомо далеко не про всі випадки, адже заяви несуть окремі громадяни.

За словами старшого слідчого в особливо важливих справах СУ ГУНП в області Андрія Зубка, наразі у поліцію звернулось лише півтисячі потерпілих.

- Це жителі Тернопільської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької областей. Загальна сума втрат склала майже 30 мільйонів гривень, - каже Андрій Зубко.

Також у соцмережах активно обговорюють відкриття 11 січня інформаційного офісу «HELIX» в ТЦ «Кристал», що поблизу «Орнави». Наразі невідомо про істину причину відкриття цього приміщення – версії різні: від спроби повпливати на обдурених клієнтів до варіанту про нові обіцянки тим, хто все ще сподівається повернути втрачені кошти. Позаяк, правоохоронці радять не довіряти зловмисникам, які ще жодному вкладнику не віддали ані копійки з часів краху піраміди.

Додамо, що у ході слідчо-оперативних дій були проведені обшуки у трьох головних фігурантів справи. Арештовано 30 банківських рахунків, 12 автомобілів загальною вартістю понад мільйон американських доларів, сім елітних квартир у Тернополі та столиці, будинок в Києві, а також цінні речі на майже півмільйона гривень.

Усі троє фігурантів фінансової піраміди, внісши заставу 8,5 мільйонів гривень, сьогодні перебувають на волі, проте за їхнім місцем перебування поліцейські ретельно стежать з допомогою електронних браслетів, які одягнули на підозрюваних.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ