Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільських вкладників «Платинум Банку» шокували новиною про кінець діяльності фінустанови

Четвер, 12 січня 2017 18:36
Не встигли тернополяни оговтатися від нашумілої націоналізації «ПриватБанку», як НБУ оголосила чергову шокуючи новину - комерційний "Платинум Банк" визнано неплатоспроможним.

Відповідне рішення регулятор ухвалив 10 січня. Причина – недостатня капіталізація фінустанови, яку відповідно до вимог НБУ власники мали здійснити до 1 січня 2017 року.

"ПАТ "Платинум Банк" подало до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації банку. Протягом 2016 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, надання безповоротної фінансової допомоги від акціонера, збільшення обсягу забезпечення за кредитами", - ідеться в повідомленні НБУ.

Проте станом на 1 січня банк не досяг позитивного значення капіталу, тож його і визнали неплатоспроможним. 97% (197 тисяч осіб) усіх вкладників "Платинум Банку" отримають свої вклади в повному обсязі, бо їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. ФГВФО забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 4,8 млрд грн.

Варто зазначити, що "Платинум Банк" (раніше – Міжнародний іпотечний банк) діє від 2005 року. Має розгалужену мережу в усій Україні. На 1 квітня 2016 року банк посідав 24 місце за розмірами активів (7,472 млрд грн) серед 109, що діяли на той час в Україні.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ