Читайте нас в соціальних мережах

У новому році на Тернопільщині планують прокласти «Зелені шляхи»

Неділя, 01 січня 2017 13:14
На базі санаторію «Медобори», що у с. Конопківка Теребовлянського району, відбувся Регіональний туристичний форум «Громада. Розвиток. Туризм».

Особливу увагу учасники форуму акцентували на питаннях створення мережі «Зелених шляхів». Проект реалізовуватимуть у шести районах Тернопільської області.

«Ми очікуємо сесії обласної ради. Сподіваюся, буде виділено достатньо коштів для реалізації проекту. Наразі плануємо охопити територію Кременецького та Шумського районів, а також території над Дністром в південній частині області», - констатував начальник відділу туризму облдержадміністрації Назар Яворський.
За його словами, «Зелені шляхи» – це багатофункціональні маршрути для пересування безмоторними транспортними засобами чи пішохідним способом, що проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів, річок і закинутих залізничних колій. Ці маршрути координуються місцевими товариствами з метою впровадження концепції сталого туризму і пропаганди здорового способу життя. «Зелені маршрути» матимуть великий вплив на розвиток малого бізнесу та територіальних громад.

Як зауважив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик, громади області повинні розуміти, що туризм – це не тільки відпочинок, а й бюджетонаповнююча галузь.

Саме таку позицію займають країни, які розвиваються, стверджує  директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга.

«У багатьох країнах, що розвиваються,  туризм складає близько 10% від ВВП. В деяких країнах кожна 11-та людина зайнята в туризмі, а це  30% від всього експорту послуг. Якщо  на Тернопільщині туроператори,  заклади розміщення, транспортні компанії, організатори заходів будуть позиціонувати туризм як важливий сектор економіки, все це буде працювати як одна система, тоді сюди будуть їхати не лише українці з інших міст, а й іноземці. Тут покращиться інфраструктура, інвестиційний клімат, з`являться нові робочі місця, підвищиться рівень якості надання послуг. Це комплексна системна робота, яку повинна проводити і держава на своєму рівні, і кожен регіон зокрема. Крім того, потрібне консолідоване фінансування на рівні держави, регіонів, міст, громад, бізнесу», - зауважив  Іван Ліптуга.

Під час роботи Регіонального туристичного форуму партнерська платформа мала  на меті об’єднати громади, молодих підприємців, туроператорів, готельєрів, рестораторів, перевізників, тих, хто бажає розвивати туристичний бізнес і, хто лише мріє про власну справу. 
Головною метою заходу був обмін досвідом і навчальні консультації для подальшого туристичного процвітання області.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ