Читайте нас в соціальних мережах

Скільки коштуватиме тернопільським батькам відправити дитину у зимовий табір?

Середа, 28 грудня 2016 17:53
За лічені дні школярі Тернопільщини відправляться на зимові канікули і у батьків починається нелегкий період. З одного боку, дорослі зітхають з полегшенням, що не треба будити дитину зранку в школу і пильнувати за тим, чи зробила вона уроки. А з іншого, виникає додатковий клопіт – чим зайняти непосиду.

Один із варіантів – зібрати у табір. Звичайно, це задоволення не з дешевих, але є можливість при цьому навчити дитину чогось нового, «підтягнути» мову та активно провести час у компанії нових друзів. У багатьох великих містах організовують так звані денні табори, та в Тернополі постійно діючих немає. Тому, більше практикують табори з ночівлею, щоправда, десь у горах.

Фахівці радять: якщо малеча їде вперше і ви боїтеся далеко її відпускати, знайдіть табір поблизу. Туди ви зможете часто навідуватися. Якщо ж ви обоє готові до, як мінімум, тижневої розлуки, то придивіться до таборів у Карпатах. Хоча, вибрати насправді важко. Таборів в Карпатах дуже багато. І всі наперебій пропонують катання на лижах, санях, ковзанах, квести, майстер-класи, вертепи, прогулянки кіньми, купання в чанах та екскурсії. Окрім розваг, деякі з них пропонують ще й підтягнути іноземну мову. Заїзди є на 6, 10 чи 14 днів. А дітей набирають з шести років.

Семиденний заїзд в Карпатах коштуватиме від 6 до понад 10 тисяч. У вартість путівки входить проживання, страхування, чотирьохразове харчування, проїзд, інколи – прокат лиж, санок та екскурсії.

Якщо ж у вас є кошти і дитина достатньо доросла та самостійна, можна її відправити у табір за кордон. Або й самим поїхати разом з нею. В сімейних таборах батьки мають змогу відпочивати разом з дітьми. Найближчі напрями – Польща і Словаччина. Саме в цих країнах найбільший вибір таборів для українських дітей. В Карпатах є гірсько-лижні табори, де пропонують активний відпочинок – катання на лижах, сноуборді та ковзанах, купання в термальних водах.

Дев'ять днів у Польщі обійдуться від 300 до 500 євро. Тиждень у Словаччині – від 400 до 800 євро. Вісім днів у Празі – від 600 євро. А тиждень у Німеччині – 600-800 євро. Гірськолижна Франція – у 650 євро на тиждень. А два тижні в Канаді коштуватимуть понад 2 тисячі канадських доларів.

Додати коментар