Читайте нас в соціальних мережах

Лідер найвідомішого гурту з Тернополя «СКАЙ» Олег Собчук про творчість і нове життя без крапок

П'ятниця, 23 грудня 2016 10:59
Осінь 2016 року стала особливою для тернопільської групи «СКАЙ» і її шанувальників - ребрендинг, п'ятий альбом «Нове життя», вечірка «для своїх» з нагоди 15-го Дня Народження групи, міжнародний тур в підтримку нового альбому.

Не складно здогадатися, що нове життя фронтмена Олега Собчука розписане по годинах, але в перерві між зйомками журналісам онлайн-журналу «Рre-party» все ж вдалося трохи з ним поспілкуватися.

- Олег, 15 років насцені - пристойний термін для групи і хороший приклад для тих, хто тільки починає свій творчий шлях. Розкажи, як починався СКАЙ?

- СКАЙ починався в Тернополі в 2001 році. Ми тоді ще не знали і не думали про те, що буде через 15 років, а просто грали хорошу і справжню музику і іноді світилися на крутих в ті часи фестивалях.

- Якщо говорити про перший і великий творчий успіх, коли він стався?

- Перший і великий трапився в 2005 році, коли на проект «Свіжа кров» на телеканалі М1 нас помітив Едуард Клим і запропонував контракт з «Lavina Music». З того моменту у нас з'явився продюсер і ми заграли по-дорослому.

- А якщо говорити про твій особистий успіх, які моменти були ключовими і значущими для тебе за 15 років творчого шляху?

- Напевно, кожен успіх СКАЙ я переживаю як свій особистий. Кожен новий альбом, новий кліп, ротація хіта на радіо, кожна премія і перемога в номінації, концерт, шоу, тур, гастролі, інтерв'ю - це і є той самий ключовий і значимий успіх і для СКАЙ, і для мене.

- СКАЙ випустив п'ять альбомів і в кожному відчувається якийсь експеримент і симбіоз протилежностей - наприклад, драйв і романтична лірика. Цікаво, який ти в житті по той бік рампи?

- В житті я також балансую на лінії між лірикою і роком - веселий, романтичний (запитайте у дружини), простий і прямолінійний, але іноді можу і посумувати, тому що я живий і емоційний. Експериментувати теж люблю, тому що це природно для людини творчої професії. А ще я дуже вимогливий, максималіст у всіх сенсах і люблю шліфувати все, що роблю до ідеального стану.

- Можна сказати, що в 2016 році відбулася повне перезавантаження групи СКАЙ. Ребрендинг і свіжий альбом «Нове життя» - яскраве тому підтвердження. Розкажи, що залишилося від колишнього СКАЙ?

- Ми дійсно почали нове життя, але зберегли філософію СКАЙ про життя і любові по-чоловічому.

- А що змінилося?

- Змінилася назва - тепер ми не С.К.А.Й., а СКАЙ. Ми прибрали зайві крапки, щоб слухачам було простіше знаходити нас в Інтернеті. Ми підійшли до тієї межі, коли вже можна приймати рішення про майбутнє самостійно і закінчили співпрацю з «Lavina Music». Попереджаючи можливі питання, скажу, що рішення було обопільним і без сварок, які можуть траплятися в шоу-бізнесі. А ще ми знайшли нове джерело енергії і готові ще 15 років грати рок і згортати гори. (Посміхається)

- І які плани на майбутнє?

- Прямо зараз ми стоїмо на позначці старт в «Нове життя», тому планів і експериментів в довгостроковій перспективі у нас багато, але розповідати не буду, інакше чим потім дивувати? А дивувати я люблю.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ