Читайте нас в соціальних мережах

На новорічно-різдвяні свята через Тернопіль пустили сім додаткових потягів

Середа, 21 грудня 2016 09:37
Аби кожен тернополянин мав змогу у святкові дні відвідати рідних та друзів з інших міст або ж відзначити Новий Рік чи Різдво там, де забажає, залізничники збільшили кількість поїздів у найбільш популярних серед пасажирів напрямках. Зокрема через Тернопіль пустили сім додаткових потягів.

«Київ, Одеса, Днітро – ці напрямки користуються особливою популярністю. Також збільшився пасажиропотік до Запоріжжя, Львову та Кривого рогу. Відтак у цих напрямках пустили сім додаткових потягів у Західному та Східному напрямках. А саме №207/208 «Київ-Ужгород», №275/276 «Дніпро-Львів», №227/228 «Одеса-Львів», №211/212 «Запоріжжя-Львів», №95/96 «Черкаси-Львів», №241/242 «Одеса-Ужгород», а буквально декілька днів тому пустили ще й потяг №247/278 «Кривий ріг- Львів».

Натомість в зв’язку із зменшенням пасажиропотоку у новорічну ніч відміняється курсування поїзда № 747/ 748 «Дарниця-Львів», №26/25 «Львів-Одеса» та №120/119 «Запоріжжя-Львів», - розповіла завідувач квиткових кас Любов Баталкіна.

Найбільше кількість пасажирів на вокзалі з п’ятниці по понеділок. Проте біля вокзальних кас – черги не значні. Незважаючи, що скоро новорічно-різдвяні свята  особливого ажіотажу навколо квитків не спостерігається, зокрема і в напрямку Києва, який тримає пальму першості серед пасажирів. Не подорожчали, кажуть залізничники, і самі білети. Їх вартість залежить від дня поїздки та категорії потяга.

«Не користуються популярністю дорогі квитки. Наприклад у касі зазвичай залишаються квитки на потяг №192 «Львів-Київ». Вартість купе у ньому коштує близько 400 грн, а «Люксу» близько 750 грн. подібна проблема існує не лише у Тернополі, але й інших станція. Проте Укрзалізниця не має можливості пустити дешевші вагони, а відповідно інші – коштують дорожче»

Аби вписатися у запланований бюджет завідувач залізничних кас рекомендує  купувати квитки за два-три тижні до запланованої поїздки.

«Квитки на потяг заявляють у продажі за 45 днів до його відправлення. Тобто плануючи свою подорож наперед можна придбати те місце, яке комфортніше для вас та вашого бюджету»,- зауважила Любов Аксентівна. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар