Читайте нас в соціальних мережах

У тернопільському храмі запалили Вифлеємський вогонь миру (фото)

Неділя, 18 грудня 2016 11:51
Вифлеємський вогонь миру урочисто передали пластуни тернопільській громаді. Церемонія відбувалася сьогодні, 18 грудня, у Архикатедральному соборі.

Священний вогонь із місця народження Ісуса Христа передають щороку ще з 1986-го. Започаткували цю традицію австрійські скаути. Вони запалюють свічку у Вифлеємі, а потім естафетою ширять його іншими країнами.

«Делегація пластунів щороку їде до Відня і привозить Вифлеємський вогонь миру. Після вогонь розводять по містах. Ми ж розносимо Вифлеємський вогонь миру по лікарнях, навчальних закладах, сиротинцях. Цього року делегація потратила 5 днів, аби привезти вогонь миру до Тернополя», - розповідають пластуни.

Від сьогодні всі охочі тернополяни можуть запалити свою свічку вогнем миру та принести у домівку. Зробити це можна у Архикатедральному соборі. Протягом тижня пластуни розноситимуть вогонь і по інших храмах.

Також церемонія передачі цього символічного Вогню відбудеться 19 грудня 0 16:00 на Театральному майдані міста. Пластуни разом із мером міста запалять Вифлеємським вогенм новорічну ялинку.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ