Читайте нас в соціальних мережах

До Нового року ціни на тернопільському ринку зростуть, але не значно

П'ятниця, 16 грудня 2016 11:26
Традиційно ціни на продукти перед новорічними та різдвяними святами стрибають вгору.

Тернополяни одноголосно говорять, що ціни підростуть мало не вдвічі. Тож нині скуповують усе найнеобхідніше, щоб хоч якось заощадити. Директора тернопільського міського ринку Юрій Ворко не заперечує – ціни стрибнуть вгору, але ця різниця буде не суттєва.

«За нинішньої нестабільної економічної ситуації в країні чіткі прогнози робити надзвичайно важко. Але ціни підростуть, однозначно. Повірте, є чимало чинників, котрі впливають на це. Але хочу зазначити, що  це буде незначний ріст, тому що нині в країні спостерігається масове безгрошів’я, українці бідніють рекордно швидкими темпами», - наголосив директор ринку.

Юрій Ворко додав, що ціни зростуть як на сільськогосподарські, так і на промислові товари.

«У нас на ринку працює статистичний відділ, який щодня відстежує ціни на всю продукцію. Тож, згідно зі статистичними даними, ціни від вересня зросли не надто помітно. Більше того, є й такі продукти, ціни на які стоять на місці. Наприклад, вартість борошна не змінилася.

Щодо Новорічно-Різдвяних свят, то ми прогнозуємо зростання цін до п’яти гривень. Хоча це не стільки пов’язано з економікою,  скільки з нашим менталітетом. Перед Різдвом буде чималий попит на м’ясо, ось  підприємці і користуються моментом. А після свят ціна, зазвичай, повертається», - зауважив Юрій Євгенович.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ