Читайте нас в соціальних мережах

Обіцянки Порошенка на Тернопільщині: збільшити зарплату, відновити військову частину та відремонтувати дороги (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Середа, 14 грудня 2016 21:15
Із робочим візитом сьогодні, 14 грудня, на Тернопільщині побував Президент України Петро Порошенко.

Президент відкрив нове підприємство «СЕ Борднетце-Україна» – виробника кабельно-провідникової продукції для концерну «Фольксваген», яке розпочало свою роботу в місті Чортків.

Зустріли Президента не хлібом-сіллю, а малочисельною акцією протесту. Жінка тримала у руках плакат «Підвищення пенсій, а не тарифів!», її позицію підтримували декілька однодумців. Петро Порошенко поспілкувався з активістами, а після вирушив відкривати  нове підприємство «СЕ Борднетце-Україна».

«Якщо у 2014 році головним завданням було зупинити ворога, у 2015 році – створити власні Збройні Сили, то у 2016 році – головним завданням є підняття економіки»,  - сказав  Президент, виступаючи перед працівниками підприємства.

За його словами, відкриття нового заводу, де об’єднались потенціали українських виробників, німецьких та японських інвесторів є яскравим прикладом взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами, а також свідченням сприятливого ділового клімату на Тернопільщині.

Президент особливо підкреслив, що принциповим є розвиток підприємств в таких містечках як Чортків та назвав цей приклад продовженням політики децентралізації, яка дозволяє місцевим громадам отримувати значну частину коштів для власних потреб та розвиватися громадам.

Відтак окрім підприємства «СЕ Борднетце-Україна» у Чорткові також планують відновити військову частину, розформовану в 2005-му році.

За словами Петра Порошенка, найближчим часом будуть підготовлені всі документи та розпочнуться роботи з відновлення.

Також серед пріоритетних завдань – ремонт доріг:  «В 2017році буде виділено 15-20 мільярдів гривень на будівництво доріг. Для Тернопільської області виділять щонайменше 500 млн», - підкреслив Порошенко.

Розповів він і про підвищення зарплати. Президент наголосив, що вперше Урядом прийнято рішення підвищити мінімальну заробітну плату не на 10%, 15% чи 20%, а більш ніж вдвічі: «Працююча людина тепер отримуватиме не менше 3200 грн.». Він зазначив, що такі кроки дозволять не лише підвищити соціальні стандарти, але й забезпечити збільшення надходжень до Пенсійного фонду та місцевих бюджетів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ