Читайте нас в соціальних мережах

Передсвятковий «сюрприз» від Кабміну: ціни на алкоголь у тернопільських магазинах післязавтра «взлетять»

Середа, 30 листопада 2016 12:00
«Урядовий кур’єр» опублікував постанову Кабінету міністрів №828 від 9 листопада 2016 року щодо розміру мінімальних оптово-роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Так, вже з 2-го грудня алкоголь для мешканців Тернопільщини, як і для всіх українців, стане недешевим задоволенням.

Зокрема, розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін залежно від коду виробів підвищено: на горілку та лікеро-горілчані вироби на 27,1-27,86%; віскі, ром та джин – на 37-63%; коньяк (бренді) – на 24-27%; вина – на 22,2-55,6 %.

Так, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%.

Рішення пов'язано з тим, що запроваджений у вересні 2015 року розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв. Зокрема, з початку 2016 року зросло акцизне зобов'язання, ціни на спирт та інші складові.

До слова, підвищення мінімальних роздрібних цін (МРЦ) на алкоголь підтримувала профільна асоціація "Укргорілка" і Асоціація легальних виробників алкоголю, аргументуючи її необхідність зростанням ставок акцизного податку, цін на енергоносії, спирт, заробітної плати, інфляційних процесів, інших складових алкогольної продукції. На думку великих виробників, скасування МРЦ також була головною причиною зростання обсягу контрафакту і множинних випадків отруєнь сурогатом, які спричинили летальні наслідки.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар