Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відбувається судовий «договірняк» на 15 мільярдів від агрохолдингу «Мрія»

Понеділок, 28 листопада 2016 09:07
Відомий Агрохолдинг «Мрія» знову в епіцентрі скандалу.

В Четвер, 24листопада 2016, року у Господарському суді міста Тернопіль відбулось перше судове засідання, щодо стягнення із 68 компаній, які входять в склад агрохолдингу «Мрія» заборгованості за отриманими коштами.

Кредитори Мрії, а саме Бе.Ен.Вай Меллон Корпорейт Трасті Сервісес Лімітед та інші позиваються тепер вже до нового менеджменту  агрохолдингу «Мрія» в особі Саймона Чернявського та  вимагають повернути їм майже 15 мільярдів гривень боргу.

Сума позову в майже 15 000 000 000 грн, який є в 3 рази більший ніж бюджет самої Тернопільської області, де і проходить даний Судовий процес сама по собі є резонансною та безпрецедентною.

Але не дивлячись на рекордну суму позову, подію явно намагались приховати від уваги ЗМІ та громадськості.

Представники агрохолдингу «Мрія», побачивши в залі суду журналістів та громадських активістів, були явно здивовані, почали помітно нервувати і відмовлятись надавати будь-які коментарі з приводу справи.

Також досить дивним були і злагоджені, миролюбні і майже синхронні дії інших учасників судового процесу вже під час самого засідання.

Присутнім в залі журналістам та представникам громадських організацій скидалось на те, що обидві сторони цього утаємниченого судового процесу насправді є однією стороною. А те, що відбувається в залі засідань – йде за завідома спланованим та узгодженим сценарієм.

Тож журналісти-розлідувачі, поцікавились біографією та судовими справами учасників Судового процесу.

І з’ясувався один дуже підозрілий факт: юристи, які представляють інтереси кредиторів (позивачів), працюють в юридичній компанії AVELUM – це та сама фірма, яка постійно представляє інтереси самих  відповідачів - агрохолдингу «Мрія»!

15240167 10207866484721334 854835757 n

AVELLUM (Дмитро Марчуков)

Зокрема, голова практики юридичної фірми AVELLUM Дмитро Марчуков, представляв інтереси агрохолдингу “Мрія” (відповідача), а його колега по офісу – Сергій Уваров,

15211614 10207866484761335 721726824 n

AVELLUM СергійУваров

представляє Кредиторів Мрії , тобто позивача у даному позові…Такий собі юридичний «мєждусобойчик».

Отже зовсім не дивно, що практично «в один голос»  представники і позивача, і відповідачів (агрохолдингу «Мрія»), просили суддю продовжити засідання у «закритому режимі», подалі від людських очей і дуже засмутились, коли представник феміди відмовив у їхньому явно невмотивованому клопотанні.

Отже, в результаті аналізу цієї каламутної історії виникають резонні запитання:

1. Чому «полем юридичної битви» обрано саме Тернопіль, адже агрохолдинг «Мрія» –це загальнонаціональна компанія із численними представництвами по Україні?

2. Як пояснити,що юристи і позивача, і відповідачів у даній справі – працівники однієї і тієї ж юридичної фірми? Чи є тут конфлікт інтересів або змова?

3. Чому позивачі і відповідачі одностайно клопотали в Суду проводити судове засідання, предметом якого є борг у 15 мільярдів гривень (!) у закритому режимі та що намагаються приховати від суспільства?

Відповідь на ці та інші запитання, ми зможемо отримати вже найближчого четверга, коли «справа на 15 мільярдів» почне розглядатися по суті.

 

Коментарі  

0 #1 55555 28.11.2016, 10:43
А ну чи наші органи відреагують, ато 15 міліардів піде Ахметову.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ