Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські громадські активісти пікетували медичний центр, бо там збрехали, що лікували бійців АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Середа, 23 листопада 2016 12:41
Сьогодні 23 листопада, активісти громадської організації «Вільні люди» пікетували медичний центр «Віасан».

Активісти переконують, медичний центр заробляє на лікуванні бійців АТО.

«У нас з’явилася інформація про відмивання коштів медичним центром на реабілітації бійців АТО. В липні 2016 року під час моніторингу проведення закупівель товарів і послуг за кошти Державного бюджету України, активісти мережі виявили шахрайство з боку директора ТОВ «Віасан», з яким було укладено контракт на здійснення психологічної реабілітації для сотні бійців АТО. На це з державного бюджету було виділено 250 тис. грн.

Однак за весь цей час ми не знайшли жодного військовослужбовця, який би підтвердив те, що він проходив реабілітацію в медичному центрі «Віасан». Також жоден військовий психолог не співпрацював з даним медичним закладом.

На початку осені ми звернулись із заявою до Головного управління національної поліції в Тернопільській області, повідомивши про кримінального правопорушення», - говорить Іван Ковалик, координатор "Вільних Людей" на Тернопільщині.

Також сьогодні громадські активісти під стінами медичного центру вимагали надати правоохоронним органам списки учасників АТО, які проходили реабілітацію.

«Ми хочемо розставити всі крапки над «і», тому просимо надати списки зі вказаними прізвищами, місцем проживання та особистими контактами. Також хочу звернутися до правоохоронних органів, аби вони не затягували справу. Адже нам відомо, що керівником цієї фірми є дружина заступника голови служби безпеки України в Тернопільській області і саме цьому провадження місяць не реєстрували», - зауважив Іван Ковалик. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ